20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Chromecast: 5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα στο σπίτι σας

1 min read
Google Chromecast Ultra copy1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τώρα που όλοι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω κοροναϊού, σίγουρα η τηλεόραση είναι ένα από τα βασικά μέσα ψυχαγωγίας.

Έτσι καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά μπορεί να μην έχουν νέου τύπου “έξυπνες τηλεοράσεις”  η αγορά ενός dongle Chromecast της Google πραγματικά θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει την παλαιά σας τηλεόραση δίνοντας την νόημα.

Το Chromecast ήταν ένα από τα πρώτα επιτυχημένα προϊόντα Made by Google. Έχει συμβάλει στον καθορισμό τόσο της Google όσο και ολόκληρης της σειράς προϊόντων για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας . Στην ουσία είναι απλώς ένας δέκτης που μπορείτε να προβάλετε είτε από το smartphone σας είτε από το tablet είτε από τον υπολογιστή ή το λατοπ το περιεχόμενό σας και πολλά περισσότερα.

Χάρη στη σταθερή ανάπτυξη του «οικοσυστήματος Google», το ομολογουμένως βασικό dongle Chromecast μπορεί να εγκατασταθεί στην καρδιά κάθε έξυπνου σπιτιού που τροφοδοτείται από την Google.

Η απλότητα είναι επίσης ένα άλλο από τα εγγενή πλεονεκτήματα του Chromecast. Παρόλο που δεν διαθέτει τηλεχειριστήριο, διατηρεί μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία ρύθμισης χάρη στην εφαρμογή Google Home που επαναπροσδιορίζει τον όρο ψυχαγωγία στο σπίτι σας .

Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, πάμε να δούμε τους 5 λόγους για τους οποίους πρέπει πραγματικά να πάρετε ένα Chromecast εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Τιμή

Τιμολόγηση Chromecast

Το dongle της Google κάνει κοντά στα 20-25 ευρώ και πραγματικά για αυτά τα λεφτά είναι η απόλυτη VFM συσκευή για εσάς.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το δικό σας «πακέτο»  και με πολύ λιγότερο από το κόστος της συνδρομητικής τηλεόρασης. Επιπλέον, επειδή το Chromecast λειτουργεί μόνο ως δέκτης, μπορείτε να προβάλετε οτιδήποτε βλέπετε στο smartphone ή tablet στην τηλεόραση σας.

Συμβατότητα

Chromecast cast | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δεν χρειάζεται να είστε αποκλειστικά χρήστης Android για να απολαύσετε το Chromecast σας, ούτε χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης. Απλώς συνδέστε τη μικρή συσκευή σε μια θύρα HDMI, συνδεθείτε στο δίκτυό σας Wi-Fi και είστε έτοιμοι.

Google Assistant

Βοηθός Google Chromecast

H ενσωμάτωση με τον Βοηθό της Google δίνει άλλη διάσταση διότι μπορείτε να ελέγχετε αποτελεσματικά το Chromecast με τη φωνή σας.

Τις πρώτες φορές που θα το δοκιμάσετε μπορεί να αισθανθείτε κάπως περίεργα, αλλά μόλις το καταλάβετε, είναι ο μόνος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε μαζί του.

Μπορείτε να κάνετε παύση, αναπαραγωγή, γρήγορη προώθηση ή επαναφορά τα βίντεο που βλεπετε- και αυτά είναι μόνο τα βασικά. Όταν συνδέσετε τις αγαπημένες σας υπηρεσίες, μπορείτε να ζητήσετε να παίξετε συγκεκριμένες εκπομπές από το Netflix, να παίξετε τις πιο πρόσφατες συνδρομές σας στο YouTube και πολλά άλλα. Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση και πολλά άλλα.

Ευχρηστία

Turn on TV with Google Chromecast | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δεν χρειάζεστε τηλεχειριστήριο καθώς αυτόματα όταν πάτε να προβάλετε περιεχόμενο στο Chromecast θα ανοίξει η τηλεόραση και συντονιστεί στη θύρα HDMI που είναι εγκατεστημένο το Chromecast.

Επιπλέον, η μέθοδος μετάδοσης είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται περίπλοκα μενού απλώς πατήστε το εικονίδιο Chromecast, επιλέξτε την τηλεόρασή σας και, στη συνέχεια, προβάλετε οτιδήποτε  θέλετε στη μεγάλη οθόνη. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό.

Google Stadia

Stadia gamepad | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βέβαια θα πρέπει να έχετε το ελαφρώς πιο ακριβό Chromecast Ultra, αλλά με μια συνδρομή Google Stadia, μπορείτε τα μετατρέψετε  το Chromecast σε κονσόλα παιχνιδιών μεγέθους τσέπης ικανή να παίξει τους καλύτερους τίτλους.

Σημειωση: Δεν είναι διαθέσιμο ακόμα για Ελλάδα

Google Stadia παιχνίδια και χώρες που υποστηρίζονται

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα