20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επίθεση χάκερς στα συστήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

1 min read
s3.reutersmedia.net | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεν μας έφτανα όλα τα άλλα βλ. COVID-19, τώρα υπάρχει και η ολοένα αυξανόμενη απειλή των χάκερς που έχει ιδιαίτερη άνθηση τις τελευταίες ημέρες.

Αφού όλος ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του και έχει πιάσει από έναν υπολογιστή, ένα tablet, ένα smartphone ή οτιδήποτε άλλο που συνδέεται στο διαδίκτυο για να απασχοληθεί, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονο το φαινόμενο επιθέσεων από κακόβουλους οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία.

techlog.gr – Κοροναϊός και οι hackers τρίβουν τα χέρια τους!

Στο στόχαστρο μπήκε λοιπόν και ο Π.Ο.Υ.

Πηγές του Reuters αναφέρουν ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός ομάδα χάκερς με την ονομασία  DarkHotel προσπάθησαν να εισβάλουν στα συστήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δημιουργώντας έναν κακόβουλο ιστότοπο ο οποίος εμιμείτο το εσωτερικό σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Π.Ο.Υ. σε μια προσπάθεια να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης από πολλούς υπαλλήλους.

Η απόπειρα αποκαλύφθηκε από τον Αλεξάντερ Ουρμπέλι, υπεύθυνο στον τομέα της ασφάλειας διαδικτύου και δικηγόρο στο Blackstone Law Group με έδρα τη Νέα Υόρκη ενώ η ομάδα  των hackers έχει διεξάγει επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπείας από το 2007 τουλάχιστον.

Σε σχετική του αναφορά ο Ουρμπέλι είπε χαρακτηριστικά

“Σε στιγμές όπως αυτές, πληροφορίες σχετικά με θεραπείες ή εξετάσεις ή εμβόλια που σχετίζονται με τον COVID 19 είναι ανεκτίμητες γι αυτό και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων.

Εταιρείας κυβερνοασφάλειας όπως η Bitdefender της Ρουμανίας αλλά και της Kaspersky με έδρα τη Μόσχα, ανέφεραν ότι έχουν εντοπίσει πολλές από τις επιχειρήσεις της ομάδας των χακερς DarkHotel στην Ανατολική Ασία – μια περιοχή που έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τον κοροναϊό. Οι στόχοι ήταν κυρίως  κυβερνητικοί υπάλληλοι και στελέχη επιχειρήσεων σε μέρη όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

[Via]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα