Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Gov.gr και επιτέλους το ΚΕΠ έρχεται σπίτι σας

1 min read
govgr1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού COVID-19 και στη χώρα μας, άλλαξε πολλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μας, καθώς η εξάσκηση και η ενίσχυση της φιλοσοφίας του «social distancing» είναι αυτή τη στιγμή επιτακτική ανάγκη για όλους μας.

Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι πολλά πράγματα θα πρέπει πλέον να τα φέρνουμε εις πέρας μέσω της ψηφιακής οδού. Οι συναλλαγές μας με την τράπεζα, τον προσωπικό μας γιατρό, αλλά και με το Δημόσιο περνούν σε μια νέα online εποχή. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός που επί χρόνια ευαγγελίζονταν πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις είναι πλέον στο κατώφλι μας και πλέον μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη,  άνετη και (κυρίως) πιο ασφαλή.

Μέσα σε αυτές τις νέες (και δύσκολες) συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας και στην κοινωνία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αναγκαία επίσπευση του Gov.gr, μίας διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (για να μεταβείτε σε αυτή κάντε click εδώ) που φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου που παρέχουν ήδη μέσω του Internet. 14 Υπουργεία31 φορείς και οργανισμοί και 3 ανεξάρτητες αρχές ενοποιούνται και βρίσκονται εύκολα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου. Αναμφίβολα, πολλές φορές στο παρελθόν θα είχατε βρεθεί στην ουρά κάποιου ΚΕΠ, περιμένοντας για μια απλή εξουσιοδότηση ή για να φέρετε εις πέρας οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με το Δημόσιο, τώρα με μερικά click θα δείτε ότι είναι… παιχνιδάκι και ουσιαστικά θα φέρετε το ΚΕΠ στο σπίτι σας ή στην άνεση του επαγγελματικού σας χώρου!

***ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ*** 

1) Στην αρχική σελίδα του gov.gr επιλέγουμε την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα».

2) Στην καρτέλα της ενότητας επιλέγουμε «Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση».

3) Ανάλογα με το έγγραφο που επιθυμούμε να εκδοθεί, επιλέγουμε «Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης» ή «Έκδοση εξουσιοδότησης».

4) Επιλέγουμε «Είσοδος στην υπηρεσία».

5) Στην καρτέλα «Δηλώσεις» επιλέγουμε «Ξεκινήστε εδώ».

6) Στην καρτέλα «Επιλέξτε ενέργεια» επιλέγουμε «Δημιουργία νέου εγγράφου» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

7) Επιλέγουμε ανάμεσα σε προδιατυπωμένες φόρμες εξουσιοδοτήσεων ή υπεύθυνων δηλώσεων και σε ελεύθερο κείμενο και κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί «Επιλογή» που εμφανίζεται.

8) Επιλέγουμε «Σύνδεση» και μεταφερόμαστε στο παράθυρο αυθεντικοποίησης χρήστη του Taxisnet. 

9) Εκεί καταχωρούμε το username και το password, ελέγχουμε ότι είναι ενεργή η επιλογή «Έγκριση» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

10) Επιστρέφοντας αυτόματα στη σελίδα του gov.gr, θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε αν είναι ορθά καταχωρημένα στο Taxisnet το όνομα, το επώνυμο και ο ΑΦΜ μας και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιβεβαίωση».

11) Στην επόμενη καρτέλα καταχωρούμε τα στοιχεία που ζητούνται και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια». 

12) Συμπληρώνουμε το κείμενο της εξουσιοδότησης (εφόσον έχουμε επιλέξει ελεύθερο κείμενο), καθώς και τα στοιχεία του εξουσιοδοτούμενου. Επιλέγουμε «Συνέχεια». 

13) Στην «Επισκόπηση εξουσιοδότησης» ελέγχουμε αν τα στοιχεία είναι σωστά και επιλέγουμε «Έκδοση». 

14) Σε λίγα δευτερόλεπτα λαμβάνουμε στο κινητό που καταχωρήσαμε στο στάδιο 11 ένα SMS με τον εξαψήφιο κωδικό που πρέπει να εισάγουμε στο πεδίο «Κωδικός» και επιλέγουμε «Συνέχεια».

15) Στην αριστερή στήλη της οθόνης εμφανίζεται ένα πράσινο πλαίσιο το οποίο μας ενημερώνει ότι το έγγραφο εκδόθηκε, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του. Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε «Αποθήκευση» για να αποθηκεύσουμε το έγγραφο στον υπολογιστή μας, «Αποστολή e-mail» για να στείλουμε το έγγραφο στη δική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και «Αποστολή SMS» για να στείλουμε το έγγραφο στον δικό μας αριθμό τηλεφώνου. Αν θέλουμε να ακυρώσουμε το έγγραφο που συντάξαμε, επιλέγουμε «Ανάκληση».

Πηγή: infocom.gr

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα