25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ανακοινώθηκαν επίσημα πλέον και οι προδιαγραφές του PS5 από τη SONY

1 min read
psa51 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μέσω μίας λιτής θα λέγαμε διαδικτυακής παρουσίασης η Sony αποκάλυψε χθες τις προδιαγραφές του επερχόμενου νέου PlayStation 5PS5.

Επαναφέρετε την εικόνα του ήχου

Η παρουσίαση ήταν χαμηλού προφίλ, λόγω φυσικά της πανδημίας του νέου κοροναϊού και κυρίως τονίστηκε ότι το νέο PS5 θα έχει νέο ταχύτερο προσαρμοσμένο SSD για πιο γρήγορη φόρτωση των παιχνιδιών, συμβατότητα προς τα πίσω με το PS4, πολύ πιο ισχυρή GPU και CPU κ.λπ.

Δεν αποκαλύφθηκε ωστόσο καμία λεπτομέρεια σχετικά με το σχεδιασμό του καθώς και τις δυνατότητες του χειριστηρίου DualShock 5. Θα χρειαστεί να περιμένετε έως ότου η Sony αποφασίσει να αποκαλύψει περισσότερα.

ΤΟ PS5 ΔΙΑΘΕΤΕΙ SSD 825 GB

Το PS5 θα έχει έναν SSD με ταχύτητα ανάγνωσης τουλάχιστον 5 GB/s ενώ δεν θα έχει preloading εφέ και εικόνες.

Επαναφέρετε την εικόνα του ήχου

Εκτός από την απίστευτη απόδοση του προσαρμοσμένου SSD του PS5, η κονσόλα θα διαθέτει επίσης 16 GB DDR6 RAM.

Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι συνολικής χωρητικότητας 1TB, ωστόσο, μόνο τα 825GB θα είναι διαθέσιμα για παιχνίδια, θα έχει ένα drive 4K Blue-Ray Play, μια υποδοχή SSD για περαιτέρω αποθήκευση και επέκταση και θα υποστηρίζει εξωτερικό HD όπως ακριβώς το PS4. Όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ το PS5 θα διαθέτει CPU με οκτώ πυρήνες Zen 2 3,5 GHz και GPU 10,28 TFLOPs και 36 CUs στα 2,23 GHz.

Όπως υποστηρίζει οι υψηλότερες ταχύτητες με λιγότερες υπολογιστικές μονάδες εγγυώνται καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες λειτουργίες GPU.

2020 03 19 033950 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επίσης η νέα κονσόλα θα έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με εξαιρετικό σύστημα απαγωγής θερμότητας που θα κρατάει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία όλα τα εσωτερικά του μέρη και πλακέτες.

Η Sony δεν αποκάλυψε και πολλά σχετικά με το Ray Tracing μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κονσόλα θα υποστηρίξει αυτήν την τεχνολογία και θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε τεχνολογίες 3D ήχου με επιτάχυνση υλικού, αλλά θα διαφέρει από τη λύση που υιοθετήθηκε στο Xbox Series X.

Αποτελέσματα ανίχνευσης εικόνων από ps5 ray

Η τεχνολογία Ray Tracing θα είναι πιο παρόμοια με την επόμενη γενιά μονάδων GPU της AMD και θα ενσωματωθεί πλήρως στη GPU.

Αποκαλύφθηκαν επίσης κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία ήχου της Sony, την Tempest 3D Audio Tech, τη νέα λειτουργία 3D ήχου του PlayStation 5 σύμφωνα με την οποία το PS5 διαθέτει ειδικό επεξεργαστή.

Επαναφέρετε την εικόνα του ήχου

Η Sony θέλει να εξασφαλίσει επίσης συμβατότητα προς τα πίσω και ότι οι περίπου 100 εκατομμύρια ιδιοκτήτες PS4 θα μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους στο PS5.

PlayStation 5

Η νέα κονσόλα της Sony θα είναι συμβατή με τίτλους τους PlayStation 4 (FAT, Slim και PRO) μόνο μέσω ενός Legacy Mode ενώ κατά την κυκλοφορία, η εταιρεία αναμένει τουλάχιστον 100 παιχνίδια PS4 να είναι πλήρως 100% συμβατά με το PS5.

Η λίστα αναμένεται ωστόσο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την κυκλοφορία της κονσόλας.

Ωστόσο θα πρέπει οι προγραμματιστές των παιχνιδιών να ενημερώσουν τα παιχνίδια τους για να μπορούν να τρέξουν στο PS5 με την προαναφερθείσα λειτουργία Legacy καθώς δεν θα μπορεί να τα τρέχει απ’ ευθείας από μόνο του το PS5.

Αρκετά όμως σας ζαλίσαμε δείτε παρακάτω τις επίσημες προδιαγραφές

  • Επεξεργαστής 8x Zen 2 Colors 3.5GHz
  • GPU 10.28 TFLOPs, 36 CUs 2.23GHz
  • Customized RDNA 2 GPU architecture
  • 16GB GDDR6 / 256-bit RAM
  • 448GB / s Memory Band
  • Προσαρμοσμένος 825GB SSD
  • Flow Rate 5.5GB / s (Raw), Typical 8-9GB / s (Compressed)
  • NVMe SSD θύρα επέκτασης
  • Εξωτερικός USB HDD δίσκος
  • 4K UHD Blu-ray Drive Disc Player

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα