20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός: Ανακοινώσεις τραπεζών Eurobank, Alpha, Εθνικής & Πειραιώς σχετικά με τον COVID-19

1 min read
banks four1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δείτε παρακάτω όλες τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει οι Ελληνικές τράπεζες σχετικά με τον νέο Κοροναϊό COVID-19 (SARS-COV-2) τα μέτρα που έχουν λάβει και τη λειτουργίας τους.

techlog.gr – COVID-19 tracker από την Microsoft

logo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΚάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς

Η ασφάλεια όλων μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Τράπεζά μας. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, από την πρώτη στιγμή, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την προστασία και διευκόλυνση των συναλλαγών των πελατών μας και συνολικά την απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζάς μας. Συστήσαμε ειδική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης που λειτουργεί συντονισμένα και σε καθημερινή βάση παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

  • Εντατική και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους των καταστημάτων μας
  • Λήψη πρόσθετων μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στο κατάστημα (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό).
  • Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
  • Έλεγχος της ροής του αριθμού των πελατών που εισέρχονται στο κατάστημα για τις συναλλαγές τους, με την καθοδήγηση στελέχους της Τράπεζας.
  • Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

ΧΡΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Για την ασφαλή και άμεση εξυπηρέτησή σας, την πραγματοποίηση των τραπεζικών σας συναλλαγών καθώς και την ενημέρωσή σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σας προτείνουμε εναλλακτικά:

  • να διενεργείτε τις συναλλαγές σας μέσω του Internet/Mobile Banking
  • να επισκεφθείτε ένα από τα 1.480 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα,
  • να ενημερώνεστε από το site μας www.nbg.gr

Επιπλέον, με το νέο ανανεωμένο Mobile Banking της Τράπεζάς μας έχετε τη δυνατότητα:

  • εγγραφής στο Internet Banking και απόκτησης κωδικών πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα εάν είστε κάτοχος χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας
  • να ανοίξετε λογαριασμό από το κινητό εάν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας

Για την επικοινωνία σας με την Τράπεζα μπορείτε να:

  • καλείτε στο 181818 ή στο 2104848484,
  • στείλετε e-mail στο contact.center@nbg.gr ή
  • συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στο www.nbg.gr.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

  • Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Ταμείου Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ)  και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • Δημιουργήσαμε ειδική εσωτερική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για συναδέλφους που εμφανίζουν πιθανά συμπτώματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Παρέχουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας
  • Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών, εφαρμόζοντας την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  • Απολυμαίνουμε Προληπτικά χώρους της τράπεζας
  • Παρέχουμε αντισηπτικό υγρό σε όλους τους χώρους της τράπεζας και για όλους τους εργαζόμενους
  • Αναστείλαμε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια εκτός Ελλάδας
  • Διακόψαμε τις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές συναντήσεις  και τις αντικαταστήσαμε με τηλεφωνικές ή βιντεοδιασκέψεις

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ παράλληλα θα καταβάλλουμε πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

logoeurobankgroup png1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΜε στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας και στην καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Χρήση εναλλακτικών και ψηφιακών δικτύωνΣτο πλαίσιο υποστήριξης της προσπάθειας περιορισμού των επισκέψεων σε χώρους συγχρωτισμού, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εναλλακτικά και ψηφιακά δίκτυά μας, που σας εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των συναλλαγών σας, χωρίς να χρειάζεται να έρθετε σε κατάστημά μας.Συγκεκριμένα, μπορείτε να πραγματοποιείτε τις καθημερινές συναλλαγές σας εύκολα και με ασφάλεια, 24 ώρες το 24ωρο:

Ανέπαφες συναλλαγές

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε ανέπαφα την πιστωτική και χρεωστική κάρτα σας Eurobank για να περιοριστεί η χρήση των μετρητών.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας σας λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής θα πραγματοποιείται χωρίς χρέωση μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Τηλεφωνική επικοινωνία με εξειδικευμένα στελέχη

Στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν και τηλεφωνικά είναι:

  • Τα εξειδικευμένα στελέχη του Personal Banking.
  • Τα εξειδικευμένα στελέχη του Business Banking.
  • Τα στελέχη των κέντρων εξυπηρέτησης Private Banking.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο v-Banking, τα στελέχη της υπηρεσίας είναι στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν με βιντεοκλήση όπου κι αν βρίσκεστε.

Δίκτυο καταστημάτων

Τα στελέχη των καταστημάτων μας είναι στη διάθεσή σας με στόχο πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτησή σας.

Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των στελεχών των καταστημάτων μας, έχουμε προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Αναλυτική ενημέρωση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με την προφύλαξη και προσωπική υγιεινή, και συνεργασία με λοιμωξιολόγους για έγκυρες και επιστημονικές απαντήσεις σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού.
  • Συγκεκριμένες οδηγίες για τους εργαζομένους που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, που έχουν υποψία μόλυνσης, που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση του Covid-19 ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Έμφαση στην καθημερινή καθαριότητα στους χώρους εργασίας με ισχυρά απολυμαντικά και διανομή αντισηπτικού υγρού σε όλες τις μονάδες και τα καταστήματα της Eurobank.
  • Απαγόρευση επαγγελματικών ταξιδιών στο εξωτερικό και αντικατάστασή τους με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference), και αυστηρή σύσταση για αποφυγή προσωπικών ταξιδιών στο εξωτερικό.
  • Απαγόρευση πολυπληθών συναντήσεων και αντικατάστασή τους, όπου αυτό είναι εφικτό, με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference).
  • Δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (τηλεργασία).

Λειτουργούμε με εσάς στο επίκεντρο

Στην Eurobank συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς και την ασφαλή εξυπηρέτησή σας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ήδη προχωρήσει σε ένα πλάνο ενεργειών που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Eurobank. Έχουμε αναγνωρίσει και σχεδιάσει τις δράσεις που ενισχύουν την ετοιμότητά μας και ελαχιστοποιούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από την εξάπλωση του ιού.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις του θέματος, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.

alpha bank | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΣτόχος μας η προστασία της υγείας των Πελατών και των Εργαζομένων μας

Στην Alpha Bank συμμετέχουμε στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19) και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, εφαρμόζουμε σειρά έκτακτων μέτρων σε όλους τους χώρους εργασίας και τα Καταστήματά μας, με στόχο την ασφάλεια των Πελατών και των Εργαζομένων μας και αναπτύσσουμε μία σειρά δράσεων για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των καθημερινών συναλλαγών των Πελατών μας.

Προτιμούμε τα ψηφιακά δίκτυα για όλες τις συναλλαγές μας

Τα ψηφιακά δίκτυα της Τράπεζας (myAlpha Web, myAlpha Mobile, myAlpha Phone) επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου εύρους συναλλαγών με ασφάλεια και άνεση και βοηθούν ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι επισκέψεις στα Καταστήματα και ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Ενημερωθείτε εδώ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του ανανεωμένου myAlpha.

Επικοινωνήστε μαζί μας χωρίς να χρειαστεί επίσκεψή σας σε Κατάστημα.

Πραγματοποιούμε ανέπαφα συναλλαγές με την κάρτα ή το κινητό μας

Αναθεωρώντας μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες, προτιμούμε τις ανέπαφες συναλλαγές. Με τις κάρτες Alpha Bank μπορείτε να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να αφήσετε την κάρτα από τα χέρια σας και χωρίς να έρθετε σε επαφή με χαρτονομίσματα ή κέρματα. Παράλληλα, το myAlpha wallet με Tap ‘n Pay δίνει τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι myAlpha wallet και η εύχρηστη εφαρμογή myAlpha wallet app.

Προλαμβάνουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα σε όλο το Δίκτυο της Τράπεζας

  • Όλοι οι χώροι εργασίας και εξυπηρέτησης Πελατών καθαρίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια, ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα και πολύ ισχυρά απολυμαντικά καθαριστικά, ενώ αντισηπτικά υγρά έχουν διανεμηθεί σε όλους τους χώρους εργασίας και τα Καταστήματά μας.
  • Παρέχουμε τακτική και αναλυτική ενημέρωση από τον Ιατρό της Τράπεζας στα Στελέχη μας για τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής υγιεινής με στόχο την αποτροπή διάδοσης του ιού.
  • Ενημερώνουμε τους Πελάτες, Συνεργάτες και επισκέπτες της Τράπεζας για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με ανάρτηση ανακοινώσεων και ειδικά μηνύματα video στις Κεντρικές Υπηρεσίες και το Δίκτυό μας.
  • Έχουν δοθεί αυστηρότατες συστάσεις για αποφυγή όλων των επαγγελματικών και προσωπικών ταξιδιών στο εξωτερικό και το εσωτερικό καθώς και για αποφυγή πολυπληθών συναντήσεων/ συγκεντρώσεων στους χώρους εργασίας και αντικατάστασή τους με άλλα μέσα (videoconference ή teleconference).
  • Προβλέπεται η δυνατότητα τηλεργασίας του Προσωπικού μας.
  • Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς όλους τους Εργαζόμενους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, σε διαρκή συνεννόηση και επικοινωνία με τον Ιατρό της Τράπεζας, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του ιού, υποψιάζονται ότι έχουν μολυνθεί, είναι απολύτως απαραίτητο να ταξιδέψουν ή έχουν επιστρέψει πρόσφατα από χώρες/περιοχές όπου ενδημεί ο ιός ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Πελατών μας

Στην Alpha Bank έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή συνέχεια σε όλους τους τομείς της λειτουργίας μας και μεριμνώντας για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Πελατών μας.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις ώστε, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα και την άρτια εκπαίδευση των Στελεχών μας, να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια του Προσωπικού και των Πελατών μας και να αντιμετωπίσουμε όλες τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού.

piraeusbanknew1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςΑνακοίνωση

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα