Κοροναϊός: Κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσουν λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19

Δύο εταιρείες τεχνολογίας από την Κίνα αναπτύσσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI που ανιχνεύει ανθρώπους με πυρετό και το αν φορούν μάσκα.

Οι δύο εταιρείες τεχνολογίας η Megvii και η Sensetime, με έδρα την Κίνα εκμεταλλευόμενες τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, αναπτύσσουν λύσεις AI για την πρόληψη και την καταστολή της πανδημίας.

Ήδη ένα σύστημα αισθητήρα θερμότητας AI της Megvii έχει  υιοθετηθεί στο μετρό του Πεκίνου σε διάφορους σημαντικούς τερματικούς σταθμούς για την ανίχνευση επιβατών με πυρετό.

techlog.gr – Κοροναϊός και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning)

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που υιοθετεί το σύστημα μπορεί να εντοπίσει επιβάτες με υψηλό πυρετό, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου αυτού ιού και ταυτόγχρονα να προειδοποιήσει το προσωπικό ασφαλείας στον εν λόγω σταθμό.

Από την άλλη μεριά η Sensetime έχει αναπτύξει τεχνολογία που την ονομάζει SenseReality AI .

Η τεχνολογία αυτή αφορά κυρίως την αγορά του real estate και τα μεσιτικά γραφεία.

Ελέγχει κυρίως κατά τη διάρκεια του online ραντεβού αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν πυρετό και αν έχουν φορέσει τη μάσκα τους.

techlog.gr – Κοροναϊός: Κινεζική εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου πίσω από μάσκα

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970