27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xbox Series X και Playstation 5 αναμένεται να κοστίσουν κοντά στα 500 δολάρια το καθένα

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Από ότι φαίνεται δεν βγαίνουν τα κουκιά ούτε τια τη Sony αλλά ούτε και για την Microsoft. Οι περιβόητες παχνιδοκονσόλες Playstation 5 και Xbox Series X έχουν υψηλό κόστος παραγωγής με την Sony και την Microsoft να προσπαθούν να συμπιέσουν την τιμή λιανικής και να την κάνουν όσο πιο προσιτή γίνεται στο αγοραστικό κοινό.


Σύμφωνα με μία αναφορά του Boolmberg τα έξοδα κατασκευής του PlayStation 5 φτάνουν τα “450 δολάρια ανά μονάδα”, κάτι που “αναγκάζει τη Sony να πάρει μία δύσκολη απόφαση όσον αφορά την τιμολόγηση της κονσόλας καθώς ένα υψηλό κόστος στην τιμή λιανικής θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ίδια και για το λανσάρισμα της.

Συνήθως, η Sony ολοκληρώνει την τιμολόγηση της νέας κονσόλας PlayStation τον Φεβρουάριο (όπως και τώρα) και έπειτα ξεκινάει την μαζική παραγωγή περί την άνοιξη.

Στην αντίπερα όχθη η Microsoft αντιμετωπίζει κι αυτή παρόμοιο πρόβλημα με το Xbox Series X της επόμενης γενιάς.

techlog.gr – Playstation 5 : Νέα πιθανή τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Σύμφωνα πάλι με τις πηγές του Bloomberg, η Sony υιοθετεί συνήθως μια προσέγγιση “wait-and-see approach”, αλλά αν πάμε λίγο πιο πίσω στο 2013 θα δούμε ότι και το περιβόητο PS4 είχε λιανική τιμή κοντά στα 399 δολάρια και κόστος κατασκευή περίπου 381 δολάρια (εκτιμήσεις της IHS) – ένα κόστος κατασκευής 450 δολαρίων στο PlayStation 5 θα ανάγκαζε τη Sony να το κυκλοφορήσει με τιμή τουλάχιστον στα $ 470 με $ 20 κέρδος ανά κονσόλα, οπότε σίγουρα να περιμένετε το PS5 να πιάσει τα 500 δολάρια.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι εταιρείες συχνά πωλούν το hardware τους με χαμηλά περιθώρια κέρδους ή ακόμα και με απώλειες, καθώς αντισταθμίζονται ή κερδίζουν από το λογισμικό ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

tweaktown

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα