Η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δική της κεραία 5G στα iPhones της

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κι αυτή με τη σειρά της τα πρώτα 5G iPhones της τηλέφωνα φέτος το φθινόπωρo, ύστερα φυσικά και από τη συμφωνία τελικά με την  Qualcomm , όπου η Apple θα ενσωματώσει το νέο της Χ55 μόντεμ.


Όμως και πάλι φαίνεται ότι η Apple δεν θέλει να εξαρτάται αποκλειστικά από έναν κατασκευαστή, εν προκειμένω την Qualcomm, αφού σύμφωνα με μία νέα έκθεση από την Fast Company η Apple σκοπεύει να σχεδιάσει η ίδια της την δική της κεραία 5G αντί να βασίζεται στο υπάρχον υλικό της Qualcomm.

Το ζήτημα είναι προφανώς το μέγεθος της κεραίας QTM525 της Qualcomm, η οποία δεν είναι και τόσο κομψή και ίσως δεν θα ταιριάξει στο λεπτό προφίλ των επόμενων iPhones της Apple.

Η κατασκευή της κεραίας για την τεχνολογία mmWave είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς απαιτείται από τη μία χαμηλή εμβέλεια στα επιτρεπτά όρια και ακτινοβολία SAR, ενώ από την άλλη πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 5G δικτύου και της εξαιρετικά γρήγορης ασύρματης τεχνολογίας.

Δεν έχει βέβαια οριστικοποιηθεί τίποτα απλώς η εταιρεία εξετάζει προφανώς δύο σχέδια: ένα λεπτότερο χρησιμοποιώντας κεραίες κατασκευασμένες από την Apple, και ένα παχύτερο που θα χαρακτηρίζει την Qualcomm.

΄Όσον αφορά τον επεξεργαστή η Apple θα βασιστεί στο τσίπσετ της Intel και μετά φυσικά την εξαγορά  του μεγαλύτερου μέρους του τμήματος ανάπτυξης και κατασκευής modems για smartphones της Intel από την Apple.

Πάντως ότι και να γίνει η Apple πρέπει να βάλει τα πράγματα σε μία τροχιά γιατί μπορεί να έχει το κύρος του ονόματος, ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλως και ήδη η 5G τεχνολογία είναι εδώ όπως και τα αντίστοιχα κινητά που το υποστηρίζουν.

theverge

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950