18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

ΕΛΤΑ: Καταργείται το χαράτσι των 15 Ευρώ για δέματα κάτω από 22 € από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. και Κίνα

1 min read
elta1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι τα ΕΛΤΑ θα επιβάλλουν χρέωση 15 ευρώ ακόμη και στα μικροπακέτα (αυτά δηλαδή που έχουν αξία κάτω από 22 ευρώ και μέχρι τώρα δεν υπόκεινται σε χρεώσεις τελωνείου) που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.


Παρόλο που ο οργανισμός τις προηγούμενες ημέρες δημοσίευση διεκρινιστική ανακοίνωση (που ουσιαστικά επιβεβαίωνε την αλλαγή) τελικά φαίνεται πως το “χαράτσι” δε θα ισχύσει.

Αυτό θα συμβεί καθώς μία αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από € 22. Αυτή η εξέλιξη για την οποία διαβάζουμε στο site dikaiologitika.gr θα αναγκάσει τα ΕΛΤΑ θα αναπροσαρμόσουν ξανά την πολιτική τους.

https://techlog.gr/2020/02/07/%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%8215-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%ce%bc%ce%b1/

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ περιέχει διευκρινίσεις για τελωνεία και ΕΛΤΑ και καλεί σε συμμόρφωση των προηγούμενων τιμολογιακών πολιτικών. Δηλαδή, ορίζει ότι δεν θα εισπράττονται €15 για δέματα από Κίνα και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε που φέρουν πράσινο αυτοκόλλητο μηδενικής διασάφησης. Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζουν άμεσα ανακοίνωση για το θέμα.

Πηγή: digitallife.gr

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα