29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

8 εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσετε σήμερα, στη γιορτή των “ερωτευμένων”

1 min read
223321 P19F0N 7981 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πριν από κάποια χρόνια, οι γνωριμίες – ερωτικού χαρακτήρα- μέσω internet ήταν κάτι πολύ ξένο στην Ελλάδα και όχι μόνο. Λίγοι “έμπαιναν” σε chats και πλατφόρμες της εποχής για να γνωρίσουν κόσμο,  ενώ το να “ψάχνεις” στο διαδίκτυο το… άλλο σου μισό ακουγόταν αστείο.


Η σημερινή κατάσταση απέχει πολύ από αυτή την εικόνα. Η αναζήτηση συντρόφου ή κάτι πιο “χαλαρού”, ειδικά σε πιο μικρές ηλικίες είναι πια σε μεγάλο βαθμό ψηφιακή. Σε αυτό συνέβαλαν τα social media, που σε μεγάλο βαθμό απενοχοποίησαν τις online γνωριμίες, αλλά και τα dating apps, που έφεραν και επίσημα την “επανάσταση” στα ραντεβού.

Κι ενώ στην αρχή οι εφαρμογές αυτές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, πλέον υπάρχουν τόσες πολλές που “χάνεσαι” μέσα στο Play Store / App Store και δεν ξέρεις ποια να κατεβάσεις. Για να λύσει αυτό το “πρόβλημα” και με αφορμή τη σημερινή ημέρα των ερωτευμένων, το Startupper παρουσιάζει 5+3 “ερωτικά” apps που πρέπει να ξέρετε.

Tinder

Είναι γνωστό σε όλους και είναι η πρώτη εφαρμογή που συνήθως κατεβάζει κάποιος είτε αναζητά κάτι περιστασιακό είτε κάτι πιο μακροχρόνιο. Ιδρύθηκε το 2012 στην Καλιφόρνια και έχει γίνει ο “βασιλιάς” του dating με πάνω από 100 εκατ. downloads παγκοσμίως. Σαν εταιρεία, έχει πάρει δύο χρηματοδοτήσεις και έχει εξαγοράσει 3 εταιρείες παρόμοιου περιεχομένου.

Badoo

To Badoo είναι το μόνο από τα πέντε apps που είναι ευρωπαϊκό. Ιδρύθηκε το 2006 στο Λονδίνο και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 340 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, αν ήταν χώρα θα είχε πληθυσμό μεγαλύτερο από αυτόν του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ιταλίας, μαζί! Πάντως το Badoo δεν είναι αυστηρά ερωτικού περιεχομένου – πολλοί το χρησιμοποιούν απλώς σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης για νέες γνωριμίες και φιλίες.

Bumble

Το Bumble μοιάζει με το Tinder αλλά δίνει το “πάνω χέρι” στις γυναίκες. Η εφαρμογή “απαιτεί” το πρώτο μήνυμα σε μια συνομιλία να στέλνεται από γυναίκα ενώ ο άντρας έχει προθεσμία για να απαντήσει! Εάν δεν ανταποκριθεί σε 24 ώρες, “χάνει” τη συνομιλία και τη δυνατότητα απάντησης. Η εφαρμογή ιδρύθηκε το 2018 και έχει ήδη πάνω από 10 εκατ. downloads.

Grindr

Το Grindr είναι μία από τις αγαπημένες εφαρμογές της LGBTQ κοινότητας. Απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες, gay, bi, trans, queer και από την ίδρυση του το 2009 έχει ξεπεράσει τους 10 εκατ. χρήστες σε 192 χώρες. Σε καθημερινή βάση, περίπου 1,2 εκατ. χρήστες συνδέονται κατά μέσο οκτώ φορές την ημέρα και περνούν δύο ώρες στην εφαρμογή.

Okcupid

Ίσως από τις πιο παλιές εφαρμογές γνωριμιών. Δημιουργήθηκε το μακρινό 2003 και έκτοτε έχει ενώσει χιλιάδες κόσμο. Είναι λιγότερο “επιφανειακό” από άλλα apps καθώς χρησιμοποιεί “κουίζ” και ερωτήσεις για να “βρει” το ιδανικό ταίρι για τον κάθε χρήστη. Το app ισχυρίζεται ότι μεσολαβεί σε 50 χιλιάδες ραντεβού κάθε εβδομάδα!

Ραντεβού αλά ελληνικά

Μπορεί τις παραπάνω εφαρμογές να τις ξέρουμε όλοι λίγο πολύ, οι περισσότεροι όμως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές με “καταγωγή” από Ελλάδα και Κύπρο.

H πρώτη είναι το κυπριακό lalemou, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 50 χιλιάδες downloads. Μπαίνοντας στο lalemou, ο χρήστης δηλώνει μόνο το φύλο του και το φύλο του χρήστη που προτιμά να συνομιλήσει. Μετά περιμένει τη σειρά του προκειμένου να βρεθεί ο αμέσως επόμενος διαθέσιμος χρήστης που ταιριάζει με τις προτιμήσεις του. Ο χρήστης έχει στην κατοχή του κάποια coins που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να παρακάμψει τη σειρά και να επισπεύσει τη δική του συνομιλία.

Η δεύτερη εφαρμογή είναι ελληνική και λέγεται Για Πες. Και στο app αυτό ο χρήστης κάνει ανώνυμες συνομιλίες και δεν χρειάζεται να δημιουργήσει προφίλ. Επίσης, δεν επιλέγεις και δεν σε επιλέγει κανένας. Συνδέεσαι τυχαία με άτομα από την Ελλάδα και την Κύπρο, κάνεις τσατ, βλέπεις αν ταιριάζετε κι αν όχι κάνεις tap στο ειδικό κουμπάκι και αλλάζεις συνομιλητή.

Τέλος, υπάρχει και το Vespr, ένα app που κυκλοφόρησε το 2019 με ένα ιδιότυπο concept. Η ιδέα πίσω από το app είναι “Δύση με Ανατολή”. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης έχει λίγες ώρες για να μιλήσει, να κάνει like και match με το “ταίρι” του. Οι ώρες αυτές ξεκινάνε με τη Δύση του ήλιου, και τελειώνουν με την Ανατολή. Όταν ξημερώσει, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει μέχρι πέντε φίλους, ενώ μηνύματα, likes και matches εξαφανίζονται για πάντα.

startupper.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα