Εάν είστε από τους τυχερούς που αναβάθμισαν στην τελευταία ενημέρωση της Micsrosoft για τα Windows 10 την KB4532695 τότε βοήθεια σας.


Εάν και πάλι όχι τότε σας συμβουλεύουμε να μην το κάνετε.

Η Microsoft πάντως φαίνεται ότι τα έχει κάνει μούσκεμα με αυτήν την ενημέρωση αλλά και γενικά τον τελευταίο μήνα κάτι πρέπει να γίνεται εκεί, διότι δεν εξηγείται πατάς να κάνεις update και κάνεις τον σταυρό σου καλού κακού μπας και δουλέψει το σύστημα σου μετά, γιατί αλλιώς σκούρα τα πράγματα.

Η KB4532695 είναι η μία ενημερωμένη έκδοση που πολλοί χρήστες εγκατέστησαν σε μια προσπάθεια να διορθώσουν το πρόβλημα με την γραμμή αναζήτησης του File Explorer, αλλά μάλλον αυτό που επακολούθησε δεν το περίμεναν.

KB4532695 προκαλεί BSOD, αποτυχία εκκίνησης και επιβράδυνση του συστήματος

Η προβληματική ενημέρωση, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου, αντί να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε ακόμη χειρότερα και προκάλεσε πολλά προβλήματα επιδόσεων.

Αρχικά, φάνηκε ότι η Μπλε Οθόνη (BSOD) εμφανίστηκε σε ένα μικρό σύνολο υπολογιστών, αλλά το πρόβλημα φαίνεται τώρα να έχει εξαπλωθεί ραγδαία.

Πολλοί χρήστες στα φόρα της Microsoft επισημαίνουν ότι μετά την ενημέρωση KB4532695 ο υπολογιστής τους κράσαρε, δεν μπόρεσαν να εκκινήσουν το PC τους και άλλοι αντιμετώπισαν σημαντική επιβράδυνση της απόδοσης, γεγονός που δείχνει ότι κάτι έφταιξε.

Προβλήματα δικτύου (Bluetooth, WiFi)

Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 προβλημάτισε επίσης και τους προσαρμογείς δικτύου και επιβράδυνε την απόδοση της ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης στο Internet, σύμφωνα με αρκετές αναφορές .

Ωστόσο σαν να μην έφταναν όλα αυτά φάνηκε ότι υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα με αυτήν την ενημέρωση που επηρέασε τον προσαρμογέα Bluetooth.

Ήχος και Sound Blaster

Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν και σε υπολογιστές με κάρτες ήχου Sound Blaster.

Ένας χρήστης αναφέρει:

“Το Soundblaster λειτουργούσε καλά αλλά μετά από αυτό το update παπαλα. Φαίνεται σαν να μην αναγνωρίζεται η κάρτα ήχου.

Κι άλλοι χρήστες των Windows 10 αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα με άλλες κάρτες ήχου, οπότε είναι πολύ πιθανόν η ενημέρωση αυτή να μην είναι συμβατή με ορισμένες κάρτες ήχου.

Προβλήματα εγκατάστασης

Και τα παράπονα για την ενημέρωση των Windows 10 KB4532695 δεν έχουν τελειωμό.

Ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν αν θέλετε μπορείτε να απεγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη ενημέρωση:

Πηγαίνετε

  • Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update.
  • Κάντε κλικ στο ‘Προβολή ιστορικού ενημερώσεων’.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων”.
  • Στην πάνω δεξιά γωνία στο πλαίσιο αναζήτησης επικολλήστε το KB4532695
  • Επιλέξτε τη συγκεκριμένη ενημέρωση και κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Κατάργηση εγκατάστασης”
  • Επανεκκινήστε το σύστημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι διορθώσεις του File Explorer θα συμπεριληφθούν σε ένα Patch που θα κυκλοφορήσει Τρίτη παράλληλα με τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

windowslatest