19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύστημα AI προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη δημιουργία του σύμπαντος

1 min read
astronomy black wallpaper constellation cosmos1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια πανεπιστημιακή ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία χρησιμοποίησε πρόσφατα τους ταχύτερους υπερυπολογιστές προσομοίωσης αστροφυσικής στον κόσμο για να αναπτύξει ένα σύστημα AI ικανό να προβλέψει τη δομή του ίδιου του σύμπαντος.


Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν ξεκλειδώσουν τα μυστήρια γύρω από τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια αλλά και τη δημιουργία του σύμπαντος.

Το σύστημα έχει την ονομασία “Dark Emulator”, και επεξεργάζεται γιγαντιαία δεδομένα αστροφυσικής και πληροφορίες ώστε να τα προσομοιώσει αφού πρώτα αποθηκεύει σε μια τεράστια βάση δεδομένων όλες αυτές τις πληροφορίες από τα ειδικά τηλεσκόπια και τα συγκρίνει με αυτά που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες με βάση τις θεωρίες γύρω από την προέλευση του σύμπαντος.

Στην ουσία όλη αυτή η προσπάθεια προσπαθεί να δώσει απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα και αρχέγονα ερωτήματα της ανθρωπότητας από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν και πως δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τον Phys.Org, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Takahiro Nishimichi, δήλωσε:

Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε μία μεγάλη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν υπερυπολογιστή, ο οποίος μας πήρε τρία χρόνια για να τελειώσει και τώρα μπορούμε να μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να προσομοιώσουμε σημαντικά μοντέλα δεδομένων καταστάσεων του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της γενικής κοσμολογίας ολόκληρου του σύμπαντος και στο προσδιορισμό της σκοτεινής ύλης, του κενού και της σκοτεινής ενέργειες, έννοιες που μπορεί να μοιάζουν ασύλληπτες, αλλά η αποκωδικοποίηση τους θα συμπληρώσει τεράστια κενά και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην τεχνολογία και ίσως κάποια μέρα τα ταξίδια στο χρόνο ή η τηλεμεταφορά να μην φαντάζουν και τόσο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε επίσης

Τηλεμεταφορά δεδομένων: Ναι είναι γεγονός… “Beam me up Scotty”

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα