23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πως θα είναι τα smartphones στο μέλλον;

1 min read
android flagship a1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η βιομηχανία των smartphones εξελίσσεται συνεχώς δίνοντας καθημερινά την μάχη της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας.


Σε μερικά χρόνια, έχουν αλλάξει τόσα πολλά και τα πράγματα διαρκώς παίρνουν νέες διαστάσεις.

Υπήρξε μια εποχή που η διπλή κάμερα στην πλάτη του κινητού έμοιαζε με την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο και τώρα μιλάμε για διάταξη πενταπλής κάμερας.

Το 2010 ήταν θα λέγαμε μία χρονιά που έγινε μία σημαντική επανάσταση στο σχεδιασμό του Android smartphone και η δεκαετία του 2020 θα είναι μία ακόμη δεκαετία που θα αλλάξει άρδην την έννοια του smartphone και όσα έχουμε στο μυαλό μας γύρω από αυτήν τη συσκευή και τις προδιαγραφές της.

android flagship1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα είναι τα Android smartphones το 2022;

Εδώ είναι κάποιες σκέψεις του διάσημου tweeter @iceuniverse .

Σύμφωνα λοιπόν με τις τολμηρές του προβλέψεις, μέχρι το 2022, τα smartphones θα έχουν έως και εννέα κάμερες στην πλάτη μέσα σε ένα ορθογώνιο περίβλημα με την κύρια κάμερα τοποθετημένη στη μέση και τη διάταξη τους να μοιάζει πολύ με αυτή του Nokia 9.

Ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι ο κεντρικός αισθητήρας μπορεί να φτάσει τη 1 ίντσα.

Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι παρόλο που οι μεγάλοι κατασκευαστές εργάζονται για να παρέχουν μια πραγματική εμπειρία πλήρους οθόνης, τα smartphones μπορεί να διατηρήσουν ακόμη τις οπές, χωρίς να φαίνεται να έχει ωριμάσει η τεχνολογία της under-display κάμερας.

Όσον αφορά τις καμπύλες και τις κυρτές γωνίες αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον σχεδιασμό της κάθε συσκευής. Γίνεται μία προσπάθεια να φύγουμε από αυτό το άχαρο και τετραγωνισμένο πλαίσιο και να δοθεί κυρτότητα στη συσκευή.

Η πρόοδος του σχεδιασμού των smartphones θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές τηλεφώνων. Εντούτοις, το φαινόμενο της μόδας παρατηρείται και σε αυτόν τον κλάδο καθώς οι κατασκευαστές τείνουν να ακολουθούν μια τάση μόλις βγει στην αγορά.

Πάρτε για παράδειγμα τη λύση της αναδυόμενης κάμερας. Λίγο μετά την εμφάνισή της στην αγορά, πολλοί κατασκευαστές δεύτερης και τρίτης κατηγορίας χρησιμοποιούν αυτή τη λύση.

Παρ ‘όλα αυτά, αρκετοί χρήστες ακόμα κι εμείς θεωρούμε ότι οι εννέα κάμερες είναι ένα εξωφρενικό νούμερο, όμως αναμφισβήτητα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό επιλογής ενός smartphone και παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του και όπως δείχνουν τα πράγματα από εδώ και πέρα το μεγάλο παιχνίδι θα παίζεται εκεί.

gizchina

Δείτε επίσης

5 τεχνολογίες που θα σημαδέψουν τα smartphones το 2020

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα