24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Google Translate” θα γράφει και θα μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

1 min read
google logo 51 scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο γίγαντας της αναζήτησης παρουσίασε μία προεπισκόπηση της νέας τεχνολογίας που ετοιμάζει σε μια εκδήλωση τεχνητής νοημοσύνης στο Σαν Φρανσίσκο.


Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να μεταγράφουν και να μεταφράζουν μια συζήτηση σε πραγματικό χρόνο σε μια ξένη γλώσσα.

Το εργαλείο αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσω του Google Translate τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bryan Lin, μηχανικού στην συγκεκριμένη ομάδα των μεταφράσεων.

Αυτή τη στιγμή το χαρακτηριστικό δοκιμάζεται σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, γερμανικών και γαλλικών. Ο Lin δήλωσε ότι όλη η επεξεργασία θα γίνεται στους διακομιστές της Google και όχι στις συσκευές των χρηστών.

img 20200128 1036111 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μαζί με αυτό Η Google παρουσίασε και άλλα έργα AI που έχει στα σκαριά , συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας, των ελέγχων αφής για υφάσματα καθώς και ένα project με το όνομα  I / O Braid, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν μια συσκευή αλληλεπιδρώντας με ένα καλώδιο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε, να σταματήσετε και να ελέγξετε την ένταση της μουσικής στο τηλέφωνό σας, στρέφοντας ή πιέζοντας το καλώδιο των ακουστικών.

Τον τελευταίο καιρό η Google έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε AI και στην μηχανική μάθηση.

Ας μην ξεχνάμε την κβαντική υπεροχή που πέτυχε πέρυσι με τον Sycamore, ο οποίος σε 200 δευτερόλεπτα ολοκλήρωσε ένα έργο το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα χρειαζόταν 10.000 χρόνια με τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο.

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του CEO της Google και του Alphabet Sundar Pichai την περασμένη εβδομάδα για τους κανόνες που πρέπει να θεσπιστούν για την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αποφευχθούν οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι πλέον μέσα στη ζωή μας και στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και της αδιαλείπτου συνδεσιμότητας που ζούμε αναμένονται να είναι αυτές οι τεχνολογίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

cnet

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα