19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υποχρεωτική πλέον η θύρα USB-C για όλα τα κινητά,tablets εντός Ε.Ε.

1 min read
lightning connector1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ψηφίστηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, 582 ψήφους υπέρ και 40 κατά, το νέο νομοσχέδιο το οποίο υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές smartphones σε ένα στανταρ πρότυπο σύνδεσης.


Πλέον όλοι οι κατασκευαστές smartphones, προκειμένου να πουλήσουν τα τηλέφωνά τους στην Ευρώπη θα πρέπει να χρησιμοποιούν θύρες USB-Type C στις συσκευές τους,

Στην Ευρώπη το 2016, ο αριθμός των συνολικών ηλεκτρονικών αποβλήτων που δημιουργήθηκαν ήταν 12,3 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι, που αντιστοιχούσαν σε 16,6 κιλά κατά μέσο όρο ανά κάτοικο – ενώ το κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι αυτό αντιπροσωπεύει «περιττό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να μειωθεί» και όλα αυτά λόγω των διαφορετικών προτύπων που επικρατούν στην αγορά ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones.

Έτσι εφόσον και το micro-USB δείχνει πλέον να καταργείται η Ε.Ε. θέσπισε αυτή τη νομοθεσία σε μια προσπάθεια να μειώσει και όλα τα τεχνολογικά απόβλητα που λόγω των συνεχών εξελίξεων αυξάνονταν επικίνδυνα.

Το θέμα είναι όμως με την Apple η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το δικό της πρότυπο φορτιστή θύρας Lightning, όμως με το νέο νομοσχέδιο για μπορέσει να πουλήσει στην Ε.Ε. θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Στο άρθρο μας στις 17-01 όταν βγήκαν οι πρώτες φήμες για το επικείμενο νομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί η Apple είχε αντιδράσει έντονα, καθώς όπως υποστήριξε μία τέτοια ρύθμιση είναι εναντίον της καινοτομίας. Όμως δεν φαίνεται να πείθει αφού αυτό το επιχείρημα της «καινοτομίας» φαίνεται να είναι πολύ παλιό.

Πάντως δεν ακούγεται και τόσο άσχημο όλο αυτό καθώς η θύρα micro usb ήταν πολύ ευαίσθητη σε περίπτωση λάθους τοποθέτησης του καλωδίου φόρτισης στο κινητό με αποτέλεσμα πολλές φορές κινητά και tablets να χρειάζονταν επισκευή της συγκεκριμένης θύρας μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας τους.

techcrunch.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα