28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei: 2η θέση στην παγκόσμια αγορά smartphones

1 min read
Huawei Mate 20 Pro focus on camera housing 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Counterpoint Research, η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα smartphones στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 από οποιοnδήποtε άλλο κατασκευαστή.


Ωστόσο αυτή η μεγάλη επιτυχία της Apple δεν θα εμπόδισε την Huawei από το να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος OEM κατασκευαστής το 2019. Στην πρώτη θέση κλασικά η Samsung με τη Huawei να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Η Huawei είχε μία σταθερή πορεία για το 2019 παρά το εμπάργκο των Η.Π.Α. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε από 14% σε 16%, ενώ αντίστοιχα της Apple μειώθηκε από 14% σε 13%. Παρά το μειωμένο μερίδιο αγοράς, τα έσοδα της Apple από το περίφημο iPhone αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2018.

Counterpoint Research 2019 report 1200x7031 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η επιτυχία της Huawei αποδίδεται κυρίως στην στήριξη που έχει από την εγχώρια αγορά, την Κίνα  που αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των συνολικών αποστολών της εταιρείας.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού μπορεί να φτάσει η Huawei μέσα σε λίγα χρόνια. Έχει ήδη περάσει την Apple και έτσι όπως πάει, φαίνεται ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει και τη Samsung κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

androidauthority

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα