19 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο ΑΦΜ θα είναι τελικά ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

1 min read
taftotites nees aftodioikisi1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κ. Πιερρακάκη, στόχος είναι να γίνει ο ΑΦΜ ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη καθώς και να χρησιμοποιείται για όλα.


Ο  ΑΦΜ θα γίνει σταδιακά ο μοναδικός αριθμός στις νέες ταυτότητες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

e estonia | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η στρατηγική μας υπαγορεύει να έχουμε έναν μόνο αριθμό, ο οποίος θα δίνεται στη γέννηση ενός παιδιού.Συγκεκριμένα, έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις.

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Έτοιμες το 2021 οι νέες ταυτότητες»

Είναι, τέλος, δεδομένο, ότι ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν και θα αποτελεί τον βασικό αριθμό ταυτοποίησης μας, ο οποίος δεν θα αλλάζει όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην “Κυριακάτικη Καθημερινή”.

taftotites nees aftodioikisi | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παράλληλα σκοπεύεται να δημιουργηθούν ψηφιακές υποδομές, ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του, την οποία μάλιστα θα μπορεί να φέρει και στην συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα