27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

TikTok: H εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το 2019 μετά το WhatsApp

1 min read
tiktok one billion1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το 2019 θα λέγαμε ότι δεν έκλεισε και τόσο καλά για το TikTok


Τόσο ο αμερικανικός στρατός όσο και το Ναυτικό το απαγόρευσαν για λόγους ασφάλειας.Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το 2019 ήταν πραγματικά μια χρονιά ορόσημο για το κινεζικό app social media.

Με περισσότερα από 700 εκατομμύρια downloads σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρία δεδομένων Sensor Tower, ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή της χρονιάς που μας πέρασε.

Ξεπέρασε τόσο το Facebook (μόλις κάτω από 700 εκατομμύρια λήψεις) όσο και το Facebook Messenger (μόλις πάνω από 700 εκατομμύρια λήψεις).

Η Νο 1 παγκόσμια εφαρμογή ήταν το WhatsApp, με πάνω από 850 εκατομμύρια downloads, πιθανότατα λόγω τη δημοτικότητα του στην Ινδία. Η ανάπτυξη της εταιρείας WhatsApp το τέταρτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε κατά 39% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

screen shot 2020 01 16 at 10 35 16 am1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το TikTok είναι μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων όπου οι χρήστες, κυρίως έφηβοι και νεαροί ενήλικες, μεταφέρουν σύντομα βίντεο μήκους έως και 15 δευτερολέπτων που συχνά μπορούν να συγχρονιστούν με μουσική. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο και μαθαίνει τι σας αρέσει – αξιολογώντας ποια βίντεο παρακολουθείτε πιο συχνά – για να σας προτείνει τα βίντεο τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε και να ανεβάσετε στα social media.

Η εφαρμογή  ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, που είναι σήμερα μία από τις πιο πετυχημένες StartUp εταιρείες παγκοσμίως.

Μια όμως αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή συλλέγει παράνομα και κρυφά προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα χρήστη και τα αποστέλλει στην Κίνα, για παράδειγμα.

Έτσι αυτές οι υποψίες οδήγησαν στο να φάει πόρτα από τον Αμερικανικό στρατό όσο και το ναυτικό των Η.Π.Α και καθώς κατηγορήθηκε ότι αποτελεί απειλή για την ιδιωτική ζωή των χρηστών, την ασφάλεια και την ελευθερία του λόγου.

cnet

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα