28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Windows 8: Πότε λήγει η υποστήριξη τους από τη Microsoft;

1 min read
Windows8 5ad11c27642dca0036e44be11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κάθε προϊόν Windows έχει έναν κύκλο ζωής όπως λέει και η φίλη μας η Microsoft. Ο κύκλος ζωής ξεκινά με την κυκλοφορία του προϊόντος και λήγει όταν πλέον το προϊόν δεν υποστηρίζεται.


Πολύ σοφή κουβέντα αυτή της Miscrosoft.

Επειδή επικρατεί μία αναστάτωση σχετικά με τη πρόσφατη λήξη υποστήριξης για τα Windows 7 από τη Microsoft παρακάτω θα σας δείξουμε πότε λήγει η υποστήριξη για τα Windows 8.1. Η γνώση των βασικών ημερομηνιών θα σας βοηθήσει να λάβετε εμπεριστατωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα κάνετε ενημέρωση, αναβάθμιση ή άλλες αλλαγές στο λογισμικό σας.

windows 8 eos

Η Microsoft θα λήξει την υποστήριξη για τα Windows 8 τον Ιανουάριο του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι θα διακόψει κάθε υποστήριξη, καθώς και όλων των ενημερώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ενημερώσεων ασφαλείας.

Καλόν είναι να γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα Windows 8 από εδώ και πέρα βρίσκεται σε μια φάση γνωστή ως εκτεταμένη υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η Microsoft εξακολουθεί να προσφέρει υποστήριξη με πληρωμή και όχι τη δωρεάν υποστήριξη που συνοδεύει την άδεια των Windows 8 και εξακολουθεί να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά όχι σχεδιαστικές και λειτουργικές.

Τι σημαίνει το τέλος του κύκλου ζωής ενός λογισμικού;

Το τέλος του κύκλου ζωής είναι η ημερομηνία μετά την οποία ένα λογισμικό δεν υποστηρίζεται πλέον από την εταιρεία που το έχει κατασκευάσει. Μετά το τέλος της ζωής των Windows 8, θα μπορούσατε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα, αλλά θα το κάνετε με δική σας ευθύνη καθώς το μηχάνημα σας δεν θα έχει τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας για την καταπολέμησή των απειλών (ιοί, malware, spywares, APT threats κ.λ.π.) που συνεχώς και διαρκώς  αυξάνονται.

Γιατί η υποστήριξη των Windows 8 τελειώνει;

Το τέλος του κύκλου ζωής των Windows 8 είναι παρόμοιο με αυτό του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος της Microsoft τα Windows 7 των οποίων η υποστήριξη έληξε σήμερα. Η Microsoft δηλώνει:

“Κάθε προϊόν των Windows έχει έναν κύκλο ζωής.Ο κύκλος ζωής αρχίζει όταν ένα προϊόν κυκλοφορεί και τελειώνει όταν πλέον δεν υποστηρίζεται.Η γνώση των ημερομηνιών σε αυτόν τον κύκλο ζωής σας βοηθά να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε να ενημερώσετε, να αναβαθμίσετε ή να κάνετε άλλες αλλαγές στο λογισμικό σας.

Αναβάθμιση σε Windows 10

Τελικά, η αναβάθμιση στα Windows 10 φαίνεται να είναι μονόδρομος και αν το κάνετε τώρα ή αργότερα εξαρτάται από εσάς. Σκεφτείτε ότι όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη του νέου λειτουργικού συστήματος.

Για παράδειγμα, τα Windows 10 (που κυκλοφόρησαν το 2015) υποστηρίζουν εφαρμογές που συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των tablet και των smartphones. Διαθέτουν επίσης την εξατομικευμένη ψηφιακη βοηθό Cortana, υποστηρίζουν multitasking, και προσφέρουν πολλά και άλλα χρήσιμα οφέλη.

betanews

Δείτε επίσης

Windows 7: Aκόμα προλαβαίνετε να αναβαθμίσετε στα Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα