29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2020: Νέος Google Assistant με νέες δυνατότητες

1 min read
Google Assistant CES 2020 website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google ανήγγειλε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά για το φωνητικό ψηφιακό βοηθό της Google Assistant, καθιστώντας την “πιο χρήσιμη παρέα σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν είστε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο τηλέφωνό σας”.


Το πρώτο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνει στον βοηθό της η Google είναι, η δυνατότητα προγραμματισμού ενεργειών. Τα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν καλύτερη διαχείριση νοικοκυριού πιο φυσική φωνή για ανάγνωση μεγάλων κειμένων και μερικές νέες διασφαλίσεις που σχετίζονται με την ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών.

Προγραμματισμός ενεργειών

Η πιο αξιοσημείωτη νέα προσθήκη ονομάζεται “Προγραμματισμός ενεργειών”, στην οποία θα μπορεί ο Assistant να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει μια έξυπνη συσκευή σε μια στιγμή που θα επιλέξει ο χρήστης.

Για παράδειγμα η Google ισχυρίζεται ότι ο χρήστης θα μπορεί να προγραμματίζει πότε θα ανοίξει η καφετιέρα του για να πιει ζεστό καφεδάκι σε μια συγκεκριμένη ώρα καθημερινά. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πει: “Hey Google, άνοιξε την καφετιέρα στις 6 π.μ.”. Το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα θα είναι συμβατό με περισσότερες από 20 έξυπνες συσκευές, όπως μονάδες AC, καθαριστές αέρα, μπανιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες και άλλα.

Διαχείριση νοικοκυριού

Καθημερινή προβολή όλων των σημειώσεων σε μια έξυπνη οθόνη.  Με αυτό το χαρακτηριστικό ο βοηθός της Google θα βοηθά τις οικογένειες να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους με όλα τα σημαντικά πράγματα της ημέρας σε σημειώσεις κάτι σαν Post-it αλλά στο smart display.

Υπάρχει επίσης μια λειτουργία γρήγορης κλήσης που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν γρήγορα και εύκολα κλήσεις στα Smart Displays μέσω φωνητικών εντολών για το Google Assistant.

Πιο φυσική φωνή

Η Google παρουσίασε μια νέα εμπειρία που επιτρέπει τη φυσική ανάγνωση μεγάλων κειμένων. Σύμφωνα με την Google, η νέα τεχνολογία βασίζεται σε νέα σύνολα δεδομένων φωνής και ποικίλλει από τους παραδοσιακούς αναγνώστες οθόνης, δημιουργώντας πιο εκφραστικές και φυσικότερες φωνές. Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από συσκευές Android λέγοντας: “Hey Google, διαβάσε αυτή τη σελίδα” κατά την ανάγνωση οποιουδήποτε άρθρου.

Υπηρεσίες μετάφρασης

Η Google προσθέτει και καλύτερη και αποδοτικότερη την υπηρεσία μετάφρασης και για επιχειρήσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες, όπως ξενοδοχεία, αεροδρόμια, αθλητικά γήπεδα, ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η εταιρεία λέει ότι έχει συνάψει συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας Volara και SONIFI για το σκοπό αυτό.

Ιδιωτικότητα

Εκτός από όλες τις νέες διασφαλίσεις που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Google έχει ενσωματώσει στον Assistant  την προσθήκη δύο νέων φωνητικών ενεργειών για να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν εύκολα το απόρρητο τους, όπως το “Hey Google αυτό δεν είναι για εσένα”, έτσι οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τυχόν εγγραφές μέσω τυχαίας ενεργοποίησης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ρωτήσουν “Hey Google, αποθηκεύετε τα ηχητικά μου δεδομένα” για να μάθουν για τους ελέγχους απορρήτου τους και να μεταβούν απευθείας στην οθόνη ρυθμίσεων για να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους, δήλωσε η εταιρεία.

Ο Βοηθός Google συμβατός με πληθώρα IoT συσκευών

Ο βοηθός Google είναι ήδη διαθέσιμος σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο συσκευές και η Google αναφέρει ότι φέτος πολλοί κατασκευαστές όπως Acer, Aftershokz, Anker Innovations, Belkin, Cleer, Harman Kardon, Konka, JBL, Lenovo, Philips, Seiki και LG πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα πλήθος νέων έξυπνων οθονών, ηχείων, ακουστικών και ηχοφώνων συμβατά με τοn Google Assistant.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα