19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft Edge Chromium κυκλοφορεί επίσημα αύριο 15 Ιανουαρίου στα Windows 10

1 min read
MS Edge Browser website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge βασισμένο στο Chromium.


Πλέον ο νέος browser της Microsoft είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει επίσημα αύριο, 15 Ιανουαρίου – κάτι που η εταιρεία επιβεβαίωσε αρχικά στο συνέδριο Ignite 2019 στη Φλόριντα τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και χθες με ένα tweet.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της η Microsoft αναφέρει ότι η νέα έκδοση του Edge θα κυκλοφορήσει μέσω του Windows Update σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Windows 10 Home and Pro Editions (έκδοση 1803)  αλλά και σε  MacOS, ενώ η έκδοση Linux θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Οι απλοί χρήστες θα λάβουν αυτόματα την ενημέρωση, ενώ οι business θα μπορούν να εξαιρεθούν από το νέο πρόγραμμα περιήγησης, χάρη σε ένα «Blocker Toolkit» που θα αποτρέψει την αυτόματη εγκατάσταση της άκρης με βάση το Chromium.

Αρχικά, ο Microsoft Edge είχε σχεδιαστεί ως αντικαταστάτης του Internet Explorer για τα Windows αλλά πλέον έχει γίνει ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης web όχι μόνο σε σταθερά PC αλλά και σε smartphones με περισσότερα από 10 εκατομμύρια downloads μόνο στο Android.

Τους τελευταίους μήνες ωστόσο η εφαρμογή απέκτησε επίσης μια πληθώρα νέων λειτουργιών όπως υποστήριξη dark mode και αποκλεισμό διαφημίσεων και πρόσφατα έλαβε και ένα νέο Κέντρο Ελέγχου που απλοποιεί τη διαδικασία προσαρμογής του προγράμματος περιήγησης συνδυάζοντας πολλές επιλογές ρυθμίσεων.

Ο νέος Edge θα αντικαταστήσει το παλαιότερο πρόγραμμα περιήγησης Edge και τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει σε Android, iOS και macOS.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα