26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πρόστιμο στη Google επέβαλε η Γαλλία

1 min read
56626641 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εκτός από το πρόστιμο η ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας διέταξε την εταιρεία να αποσαφηνίσει τους κανόνες για το Google Ads και της διαδικασίας τερματισμού του λογαριασμού.


<

div class=”b-article__text”>

Η ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διαφημιστική αγορά αναζήτησης.

«Η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση που έχει στη διαφημιστική αγορά αναζήτησης υιοθετώντας ασαφείς και δυσνόητους όρους για την πλατφόρμα Google Ads και την εφαρμογή τους κατά τρόπο άδικο και αυθαίρετο» αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από το πρόστιμο, η Αρχή διέταξε την εταιρεία να αποσαφηνίσει τους κανόνες για το Google Ads και της διαδικασίας τερματισμού του λογαριασμού.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Σεπτεμβρίου οι γαλλικές αρχές και ο αμερικανικός κολοσσός είχαν προχωρήσει σε συμβιβασμό για πρόστιμο 1 δισ. ευρώ για φορολογική απάτη που ξεκίνησε το 2015.

Την ίδια περίοδο, πρόστιμο στην εταιρεία είχε καταλογίσει και η Ρωσία για παράνομες διαφημίσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Πηγή: SputnikNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα