16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook θέλει να δημιουργήσει το δικό του λειτουργικό σύστημα

1 min read
facebook.jpg.9e03ea6ffcde49b3a90e35ed0e888dda1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook θέλει να δημιουργήσει το δικό του λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές έτσι ώστε συσκευές όπως το Oculus VR να μην περιορίζονται από τις δυνατότητες του Android.


Όπως αναφέρει το The Information, το Facebook θέλει να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα για να αποφύγει την καθυστέρηση που προκύπτει στα δικά του projects, από παράγοντες που δεν μπορεί να ελέγξει. Είτε πρόκειται για project το οποίο αναπτύσσουν οι ίδιοι είτε όταν συνεργάζονται με κάποιο εξωτερικό προγραμματιστή.

Ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος των hardware συσκευών του Facebook δήλωσε:

«Θέλουμε να σιγουρευτούμε πως η επόμενη γενιά θα έχει χώρο για εμάς. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ούτε την αγορά ούτε τους ανταγωνιστές μας για να το καταφέρουμε. Οπότε και θα το κάνουμε μόνοι μας.»

Η αμερικανική εταιρία είπε επίσης στο TechCrunch πως ενδιαφέρεται επίσης να δημιουργήσει και τα δικά της Επαυξημένης Πραγματικότητας γυαλιά αλλά και να εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, θέτοντας όμως τους δικούς της όρους.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook σκέφτεται τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος. Το 2013 προγραμματιστής της εταιρίας είχε αποκαλύψει πως υπήρχαν σκέψεις για την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος για το Facebook Home. Ένα project το οποίο θα αντικαθιστούσε την αρχική οθόνη του smartphone με μία άλλη η οποία θα ήταν χτισμένη γύρω από λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά δημιούργησε απλά μία Android εφαρμογή η οποία έδινε ένα διαφορετικό look στο τηλέφωνο αν και λόγω των αρκετών αρνητικών κριτικών, το project εγκαταλείφθηκε. Σε κάθε περίπτωση πάντως η δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος από το Facebook δεν ακούγεται ως μία πρωτόγνωρη ιδέα, ειδικά αυτή την εποχή όπου η εταιρία εκτός από smartphones και φορητές συσκευές, βρίσκεται και σε άλλους χώρους όπως το Virtual Reality.

Φυσικά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κυκλοφορία του OS και σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει να αναβαθμίζει τις εφαρμογές για iOS και Android. Θα είναι όμως ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα πιο επιτυχημένο project από το Facebook Home όπως και τι αλλαγές θα επιφέρει στον κόσμο των social media.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα