Η Google για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ

Παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ επέβαλαν πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων στον γίγαντα της αναζήτησης σχετικά με τις αντιμονοπωλιακές νομοθεσίες, τώρα η Google βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο για το πως συλλέγει τα δεδομένα.


Η έκθεση του Reuters αναφέρει ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δεδομένα που συλλέγει η Google στις τοπικές υπηρεσίες αναζητήσεων, online διαφήμιση, υπηρεσίες στοχευμένης online διαφήμισης, υπηρεσίες login, web browsers κ.λ.π.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού διέταξε ήδη την Google να αλλάξει τις επιχειρηματικές πρακτικές της ενώ τα τελευταία 2 χρόνια της έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Τόσο το Αμερικανικό Κογκρέσο όσο και η ΕΕ εξετάζουν έντονα τις πρακτικές των τεχνολογικών γιγάντων όπως του Amazon, της Google και του Facebook και ενώ τους έχουν ήδη επιβληθεί ουκ ολίγα πρόστιμα για κακές πρακτικές, αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τακτικές τους.

πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967