19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook διέρρευσαν πληροφορίες από 267 εκατ χρήστες

1 min read
facebook featured image1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πληροφορίες από 267 εκατομμύρια χρήστες του Facebook διαρρεύσαν στο διαδίκτυο και τώρα μπορούν να κατέβουν από ένα hacking forum.


Η βάση δεδομένων συμπεριλαμβάνει τα αναγνωριστικά των χρηστών, τους αριθμούς τηλεφώνου και τα ονόματά τους, όπως αναφέρει η Comparitech και ο ερευνητής ασφαλείας Bob Diachenko. Οι πληροφορίες αυτές είχαν ανέβει σε έναν δημόσιο εξυπηρετητή που ήταν προσιτός σε οποιονδήποτε χωρίς κωδικό πρόσβασης ή άλλη μέθοδο επαλήθευσης ταυτότητας.

Τα δεδομένα καταγράφηκαν για πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου όλες οι πληροφορίες ανέβηκαν σε ένα hacking forum. Δύο ημέρες αργότερα, ο ερευνητής ασφαλείας ανέφερε το περιστατικό στον ISP που ανήκει διεύθυνση IP του server  και στις 19 Δεκεμβρίου η βάση δεδομένων βγήκε offline.

Ωστόσο, επειδή αρκετοί είχαν κατεβάσει πολλά αντίγραφα της βάσης δεδομένων, συνεχίζουν να κυκλοφορούν καθώς τα έχουν ανεβάσει σε άλλους διακομιστές. Έτσι  ο κίνδυνος για επερχόμενα spam και phishing είναι υψηλός, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πώς διαρρέουν οι πληροφορίες η Diachenko πιστεύει ότι τα δεδομένα έχουν κλαπεί από κάποιο API του Facebook πριν το κοινωνικό δίκτυο προσθέσει την επαλήθευση με κάποιο τηλεφωνικό αριθμό το 2018.

Ο ερευνητής της ασφάλειας πιστεύει ότι το hack έγινε από ένα hacker που μένει στο  Βιετνάμ, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη αποδεικτικά στοιχεία.

SecNews.gr

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα