16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το VR βοηθά τις αγελάδες να παράγουν καλύτερο γάλα!

1 min read
Cows with VR headsets min1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πριν από 2 περίπου χρόνια, η τεχνολογία VR είχε γίνει πολύ γνωστή και όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν αυτή την νέα εμπειρία. Ωστόσο η πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινότητα δεν ήταν και τόσο πετυχημένη, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά της να μειωθεί κατά πολύ. Μία νέα έρευνα όμως, δείχνει ότι μπορεί το VR να μην είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους, είναι ωστόσο για τις αγελάδες!

Με το VR οι αγελάδες παράγουν καλύτερο γάλα

Πρόσφατα, κτηνοτρόφοι από τη Μόσχα έκαναν ένα πείραμα, βάζοντας VR Headsets στις αγελάδες τους, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς αυτό επηρεάζει τα ζώα και κυρίως αν έχει αντίκτυπο στην παραγωγή γάλακτος.

Οι αγελάδες παρακολουθούσαν εικόνες από όμορφες φάρμες στην εξοχή, οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με το βαρετό περιβάλλον μίας βιομηχανίας παραγωγής γάλακτος.

Τα χρώματα των εικόνων ρυθμίστηκαν σύμφωνα με αυτά που βλέπουν καλύτερα οι αγελάδες, χρησιμοποιώντας περισσότερες αποχρώσεις του κόκκινου και όχι τόσες του πράσινου και του μπλε.

Επιπλέον, τα ακουστικά VR κατασκευάστηκαν ώστε να χωρούν άνετα στο κεφάλι των αγελάδων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να τα φορούν και να μην ενοχλούνται.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν θετικά, καθώς οι παραγωγοί παρατήρησαν καλύτερη παραγωγή γάλακτος. Το πείραμα βελτίωσε την ψυχική και συναισθηματική υγεία των αγελάδων και φαίνεται ότι γι’ αυτές το VR είναι πιο σημαντικό από ότι για τους ανθρώπους.

Φυσικά, το πείραμα διεξήχθη σε ένα μικρό αριθμό αγελάδων, οπότε για να δουν πραγματικά αποτελέσματα, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να το εφαρμόσουν σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αγελάδες αντιδρούν στην απουσία των VR headsets (μπορεί να μην τους αρέσει όταν δεν το φορούν) και αν είναι ένα μακροπρόθεσμο και εφικτό σχέδιο για τη γαλακτοκομική βιομηχανία.

Οι άνθρωποι χρειάζονται το VR;

Όσον αφορά την τεχνολογία VR, υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι δεν είναι κάτι απαραίτητο κι ότι δε θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητας. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και ότι τελικά θα επικρατήσει.

Προς το παρόν πάντως εφόσον δεν είναι τόσο απαραίτητη για τους ανθρώπους, είναι τουλάχιστον χρήσιμη για τις αγελάδες και τους κτηνοτρόφους!

πηγή SecNews.gr

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα