27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πρόστιμο στην Qualcomm ύψους 873 εκατομμυρίων δολαρίων από το δικαστήριο της Νότιας Κορέας για μονοπωλιακές τακτικές

1 min read
qualcomm chips1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, το ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Κορέας, την Τετάρτη, επέβαλε πρόστιμο ύψους 873 εκατομμυρίων δολαρίων στηβ Qualcomm για μονοπωλιακές τακτικές.


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ εξέδωσε την ετυμηγορία ως απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε η Qualcomm στην κορεατική επιτροπή για το εμπορικό δίκαιο.

Τον Μάρτιο του 2016, η Κορεατική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (KFTC) διερεύνησε την Qualcomm και στη συνέχεια επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία. Σύμφωνα με την KFTC, η αμερικανική εταιρεία χειριζόταν την διανομή και την προσφορά chipset για μόντεμ αλλά και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας με αποτέλεσμα να μονοπωλούσε στην προσφορά τσιπ που είναι ενάντια στους όρους του υγιούς ανταγωνισμού.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το τμήμα ανταγωνισμού της ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 242 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια) στην Qualcomm. Σύμφωνα με την ΕΕ, η Qualcomm εμπόδιζε τον ανταγωνισμό στην αγορά baseband τσιπ. Η επικεφαλής της ΕΕ για την αντιμονοπωλιακή πολιτική, Margrethe Vestager, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Qualcomm καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της και αυτό αφήνει τον αντίπαλό της, Icera, με ελάχιστες ή καθόλου δουλειές. Η Qualcomm από την μεριά αντικρούει αυτές τις αξιώσεις.

20190710 122203 381 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται πρόστιμο στην Qualcomm από την ΕΕ. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, επιβλήθηκε πρόστιμο στην Qualcomm ύψους 997 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 1,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από τις ρυθμιστικές αρχές των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορούσε την διαμάχη της με την Apple σε ότι αφορούσε την αποκλειστική χρήση των προϊόντων της Qualcomm από την Apple με αποτέλεσμα να αποκλείσει την Intel και τους άλλους ανταγωνιστές από το παχινίδι.

gizchina.com

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος κατασκευής mobile modems της Intel από την Apple

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα