27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ένας ενήλικας περνά περίπου 80.000 ώρες της ζωής του παρακολουθώντας τηλεόραση

1 min read
1121231 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο μέσος ενήλικας περνά περίπου 80.000 ώρες από τη ζωή του μπροστά από την τηλεόραση, έχοντας παρακολουθήσει 3.639 ταινίες και 11.278 διαφορετικές σειρές, σύμφωνα με ευρήματα μελέτης.


Περίπου 78.705 ώρες της ζωής ενός ενήλικα ανθρώπου ξοδεύονται για την παρακολούθηση της τηλεόρασης, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή 2.000 Βρετανών.

Ειδικότερα, η μελέτη έγινε από την εταιρεία LG Electronics και βρέθηκε ότι οι ενήλικες παρακολουθούν τηλεόραση μεσοσταθμικά περίπου 3,5 ώρες την ημέρα, δηλαδή 1.248 ώρες τον χρόνο.

Έτσι, προκύπτει ότι ένας άνθρωπος συνήθως έχει δει 3.639 ταινίες και 31.507 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος θεατής παρακολουθεί -επίσης- περίπου 11.278 διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές στη ζωής του. Έξι στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα χαθούν αν δεν έχουν τηλεόραση.

Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση «τηλεόραση» αναδεικνύεται σε… δυσεπίλυτο γρίφο, αφού ο μέσος θεατής ξοδεύει 2.943 ώρες για να αποφασίσει τι θα παρακολουθήσει. Το 15% των συμμετεχόντων, μάλιστα, απάντησε ότι η πληθώρα επιλογών τούς μπερδεύει ακόμα περισσότερο.

Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι είναι δύσκολη η διαχείριση εάν υπάρχει μόνο μια τηλεόραση στο σπίτι.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα αποκάλυψε ότι το μέσο νοικοκυριό έχει τουλάχιστον δύο τηλεοράσεις, οι οποίες συνήθως αντικαθίστανται με νεότερα μοντέλα κάθε έξι χρόνια. Περίπου το 25% των συμμετεχόντων στη μελέτη δήλωσε ότι μια ξεπερασμένη συσκευή επηρεάζει την εμπειρία παρακολούθησης, με τις πιο ενοχλήσεις να είναι η ποιότητα ήχου, η εκτυφλωτική λάμψη και όσοι μιλούσαν κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος.

sputniknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα