28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei και ΖΤΕ : Aπόφαση της FCC τις αποκλείει από τα δίκτυα των ΗΠΑ

1 min read
Australian government bans Huawei and ZTE on rollout of 5G networks article1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν νέους περιορισμούς στις επιχορηγήσεις προς τις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών.


Η  απόφαση έχει ως στόχο να περιορίσει τις κινεζικές εταιρείες, στις οποία περιλαμβάνονται η  Huawei και ZTE.

Australian government bans Huawei and ZTE on rollout of 5G networks article | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι ακριβώς προβλέπει η απόφαση της FCC και ποιες οι επιπτώσεις

Η απόφαση της Federal Communications Commission (FCC) θα απαγορεύσει στους αμερικανούς παρόχους να χρησιμοποιούν κρατικές επιχορηγήσεις για να αγοράσουν προϊόντα από τις εταιρείες που βρίσκονται στη νέα μαύρη λίστα της FCC.

Η Huawei και η ZTE θα μπορούσαν σύντομα να είναι οι πρώτες εταιρείες που θα μπουν στη συγκεκριμένη λίστα. Αρχικά, λόγο της νέας απόφασης που πήρε η FCC και έπειτα γιατί θεωρούνται ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η απόφαση της FCC ενδέχεται να οριστικοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες, μετά την επίσημη δημοσίευση της ψηφοφορίας στο ομοσπονδιακό μητρώο.

Οι νέοι όροι που θέτει η FCC έρχονται εν μέρη αντιμέτωποι με την πρόσφατη απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει άδειες εμπορικών συναλλαγών με τη Huawei. Ωστόσο, η διοίκηση του Trump εμμένει στην άποψη της ότι η χρήση εξοπλισμού της κινέζικης εταιρείας στα δίκτυα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτρέψει σε Κινέζους κατασκόπους να παρακολουθήσουν τις απόρρητες επικοινωνίες της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ελάχιστες αγροτικές περιοχές που χρησιμοποιούν εξοπλισμό των Huawei και ZTE (ZTCOF) στα δίκτυα 4G LTE. Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος της ηγεσία των ΗΠΑ είναι ο ρόλος που παίζει η κινέζικη εταιρεία στα 5G δίκτυα.

Ban Huwai and ZTE images qwiacu | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πρόκειται για μία τεχνολογία που θα ενισχύσει πολλούς τομείς, όπως η τηλεϊατρική, τα διασυνδεδεμένα αυτόνομα οχήματα, και πολλά ακόμη. Ο εξοπλισμός της Huawei αποτελεί ήδη την κύρια βάση για τα νέα 5G δίκτυα των συμμάχων της Αμερικής.

Αντίθετα με τους νέους όρους, η Huawei δήλωσε στην FCC ότι η δράση της ήταν αντισυνταγματική και παραβίασε τα δικαιώματά της εταιρείας για δίκαιη αντιμετώπιση. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον του οργανισμού.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα