29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Ρωσία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις iPhone, εάν οι εφαρμογές δεν είναι προεγκατεστημένες στα Ρώσικα

1 min read
109778085 mediaitem1097780821 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ρωσική κυβέρνηση πρόσφατα θέσπισε νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, υποχρεώνει όλες τις συσκευές που πωλούνται στη χώρα να όπως πχ τα iPhone να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές στα ρωσικά.


Κάθε συσκευή που δεν συμμορφώνεται με τον νέο κανόνα δεν θα μπορεί να πωλείται στη Ρωσία από τον Ιούλιο του 2020.

Διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι οι συσκευές ηλεκτρονικών ειδών που υπάγονται στο νέο νόμο περιλαμβάνουν τα smartphones, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις. Ωστόσο, είναι άγνωστες οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο ηλεκτρονικών συσκευών που εμπίπτουν στον νέο κανόνα.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ποιες εφαρμογές θα πρέπει να είναι μεταφρασμένες στα Ρώσικα. Ευτυχώς, όμως η νέα νομοθεσία δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές να έχουν προ εγκατεστημένες μη ρωσικές εφαρμογές.

Γιατί όμως η ρωσική κυβέρνηση έκανε αυτό το βήμα;

Σύμφωνα με τον Oleg Nikolayev, διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο, οι ηλεκτρονικές συσκευές έρχονται ως επί το πλείστον προ-εγκατεστημένες με δυτικές εφαρμογές, γεγονός που καθιστά τους πελάτες να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις σε αυτές τις εφαρμογές. Αν τα gadgets φορτωθούν με ρωσικές εφαρμογές, οι άνθρωποι θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας και Κατασκευαστών Ηλεκτρικών Οικιακών Προϊόντων και Εξοπλισμού Υπολογιστών, στη Ρωσία δεν είναι δυνατή η αποστολή κάθε συσκευής με τοπικές ρωσικές εφαρμογές. Η οργάνωση πιστεύει ότι οι επώνυμοι κατασκευαστές θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά παρά να συμμορφωθούν με τον νέο κανόνα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι τοπικές ρωσικές εφαρμογές που θα είναι προ εγκατεστημένες στα gadgets στο μέλλον δεν θα είναι υποχρεωτικό να περάσουν αυστηρότερη διαδικασία ελέγχου, όπως αυτές που περνούν από το App Store της Apple. Έτσι λοιπόν είναι δυνατόν αυτές οι τοπικές ρωσικές προ εγκατεστημένες εφαρμογές να φέρουν μαζί τους και κακόβουλα προγράμματα spyware κ.λ.π.. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν στους πελάτες τους ότι τα gadget τους είναι απολύτως ασφαλή από απειλές.

Μεγάλο μπέρδεμα άντε να δούμε.

iphonehacks

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα