29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple προλαμβάνει ακόμη έναν διακεκριμένο καρδιολόγο

1 min read
106122166 1568137133799screenshot2019 09 10at1.35.37pm1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple προσέλαβε έναν ακόμη εξέχοντα καρδιολόγο, καθώς θέλει να προσθέσει περισσότερα “ιατρικά ταλέντα” στην αναπτυσσόμενη ομάδα της.

Λέτε να ιδρύσει καμία κλινική γιατί πολύ στην υπηρεσία μας το έχει γυρίσει τώρα τελευταία…

Η εταιρεία ανέφερε ότι προσέλαβε τον David Tsay, καθηγητή καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Columbia και έναν συνεργάτη επικεφαλή που επικεντρώνεται στην υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών. Ο Tsay μόλις ενημέρωσε το LinkedIn ότι έχει ενταχθεί στην Apple ωστόσο ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Tsay είναι ο δεύτερος γνωστός καρδιολόγος που συμμετέχει στην Apple, ακολουθώντας τον Alexis Beatty, ο οποίος εργάστηκε στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Η υγεία της καρδιάς είναι μια τεράστια περιοχή εστίασης για την εταιρεία, τόσο στην ιατρική της έρευνα όσο και στο υλικό της. Τα πιο πρόσφατα smartwatch της Apple Watch περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που παρακολουθούν έναν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό καθώς και πιθανές ανωμαλίες στον ρυθμό της καρδιάς, μέσω ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Η πρόσληψη καρδιολόγων σηματοδοτεί συνεχές ενδιαφέρον για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς, καθώς επίσης βοηθά τους ανθρώπους να τρώνε καλύτερα και να μετακινούνται σε πιο υγιεινούς τρόπους ζωής. Παράλληλα, προσέλαβε και την Heather Patrick, εξέχοντα επιστήμονα συμπεριφοράς, σύμφωνα με το LinkedIn.

Η προσθήκη περισσότερων γιατρών στις τάξεις τους υποδεικνύει ότι η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά για το πώς να επικοινωνεί, καθώς και να σχηματίζει συμμαχίες, στον ιατρικό τομέα.

“Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ένα τόσο τεράστιο και συχνό πρόβλημα” σημειώνει ο Jeffrey Wessler, ένας καρδιολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη και ο ιδρυτής των κλινικών καρδιολογίας.

“Είμαστε σε θέση τελικά με την βοήθεια της τεχνολογίας να δώσουμε μια νέα σειρά λύσεων”.

Λόγω της κλίμακας του προβλήματος – οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου για τους άνδρες και τις γυναίκες στις Η.Π.Α. – ο Wessler αναφέρεται σε τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων ως το «ιερό σύστημα διαχείρισης της νόσου».

“Ο κύριος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία στο έπακρον”

Η καρδιακή υγεία δεν είναι απλώς μια περιοχή εστίασης στην Apple. Καθώς η Big Tech συνεχίζει να διερευνά αν μπορεί να διεισδύσει στον ιατρικό τομέα των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παρατηρείται τώρα τελευταία στις ΗΠΑ από εταιρείες τεχνολογίας, πρόσληψη καρδιολόγων  καρδιολόγοι και τους αναθέτουν ανώτερους ρόλους.

Η Μονάδα Υγείας της Alphabet επέλεξε την καρδιολόγο, Τζέσικα Μέγκα, ενώ πρόσφατα και η Amazon προσέλαβε τον Dr. Maulik Majmudar, επίσης καρδιολόγο, ως ειδικευόμενο ιατρικό εμπειρογνώμονα.

Πηγή: cnbc.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα