25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Γερμανία θα επιτρέψει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G της χώρας

1 min read
Germany to allow Huawei equipment to be used in the countrys 5G networks1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Επί σχεδόν ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιούσε τους ευρωπαίους συμμάχους της να μην επιτρέψουν στην Huawei να προμηθεύσει εργαλεία δικτύωσης για τα δίκτυα 5G. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού δικτύωσης παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 28%, θεωρείται απειλή εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί νομοθέτες ανησυχούν ότι σύμφωνα με την κομμουνιστική κινεζική νομοθεσία, η Huawei θα μπορούσε να εξαναγκαστεί να κατασκοπεύει αμερικανικές εταιρείες και καταναλωτές. Και ανεξάρτητα από το πόσο συχνά η κινεζική εταιρεία ενίσταται για η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορεί να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες ότι τα εργαλεία δικτύωσης και τα τηλέφωνα της εταιρείας δεν έχουν ενσωματωμένο backdoor έτοιμο να στείλει πληροφορίες στο Πεκίνο.

Ωστόσο πολύ λίγοι σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν λάβει υπόψη την προειδοποίηση. Σήμερα, το Reuters αναφέρει ότι οι νέοι κανονισμοί στη Γερμανίας που καλύπτουν την κατασκευή δικτύων 5G στη χώρα δεν απαγορεύουν τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα.

Το 5G είναι η επόμενη γενιά ασύρματης συνδεσιμότητας με δεδομένα λήψης ταχύτητας 10 φορές ταχύτερα από 4G. Η παγκόσμια οικονομία θα αναβαθμιστεί καθώς νέες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα δημιουργηθούν για να επωφεληθούν από τις ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων και τη χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση. Οι χώρες που φτάνουν στη γραμμή τερματισμού πρώτα θα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη νέα οικονομία 5G.

Οι γερμανοί πάροχοι ανησυχούν ότι η απαγόρευση της Huawei θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση των δικτύων 5G στη χώρα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert, δήλωσε: “Δεν λαμβάνουμε καμία προληπτική απόφαση να απαγορεύσουμε οποιονδήποτε φορέα ή εταιρεία.” Η χώρα στοχεύει να δώσει ίσους όρους ανταγωνισμού στους προμηθευτές. Η διοίκηση του Trump ερευνά τρόπους να αναπτύξει έναν αντίπαλο που βασίζεται στις Η.Π.Α. στην Huawei. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι προσέγγισαν τη Cisco και την Oracle, αλλά και οι δύο αρνήθηκαν να αναφέρουν τον χρόνο και τα χρήματα που θα χρειαστούν για να μπουν σε αυτό το τμήμα της βιομηχανίας δικτύωσης. Έτσι, οι αξιωματούχοι του Trump ισχυρίστηκαν ότι αγωνίστηκαν για τη δυνατότητα να ρίξουν χρήματα στη Nokia και την Ericsson για να τους βοηθήσουν να ταιριάξουν τους γενναιόδωρους όρους χρηματοδότησης της Huawei. Ο τελευταίος έχει πρόσβαση στις κρατικές τράπεζες της Κίνας δίνοντάς του μια τεράστια λίμνη μετρητών που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τις πληρωμές των πελατών.

Οι πάροχοι της Γερμανίας είναι πελάτες της Huawei και έχουν παραπονεθεί ότι η απαγόρευση της θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της εγκατάστασής του δικτύου 5G για χρόνια και θα προσθέσει δισεκατομμύρια δολάρια στο κόστος ολοκλήρωσης του έργου. Και όπως υπογραμμίσαμε, οι χώρες που ολοκληρώνουν τα δίκτυά τους πριν από άλλους θα έχουν ένα προβάδισμα όταν πρόκειται να κερδηθούν οι ταχύτερες ταχύτητες των 5G.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμού, οι γερμανοί πάροχοι ασύρματων δικτύων Deutsche Telekom, Vodafone και Telefonica Deutschland θα πρέπει να εφαρμόσουν ενισχυμένα πρότυπα ασφαλείας σε σημαντικά τμήματα των δικτύων τους. Προμηθευτές όπως η Huawei θα πρέπει να πιστοποιούνται από την αρχή του κυβερνοχώρου της Γερμανίας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI). Εάν ο εξοπλισμός από οποιονδήποτε προμηθευτή χρησιμοποιείται για κατασκοπεία, ο πωλητής θα μπορούσε να απαγορευθεί και να εναχθεί για ζημίες από τους μεταφορείς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξέδωσε προειδοποίηση στα κράτη μέλη σχετικά με την αυξημένη πιθανότητα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο λόγω της έναρξης δικτύων 5G. Η προειδοποίηση ανέφερε τη δυνατότητα επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από «μη κρατικούς ή κρατικούς φορείς» και συζήτησε τη σημασία της δημιουργίας νέων τρόπων για την ασφαλή διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων από την επίθεση. Η ΕΕ δεν ανέφερε ρητά τη Huawei ή την Κίνα.

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ιαπωνία απαγόρευσαν τη χρήση του εξοπλισμού δικτύωσης της Huawei στις χώρες τους. Οι πάροχοι της Βρετανίας έχουν πει στο Κοινοβούλιο ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του 5G και να επιτρέψει απλώς να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός της Huawei στα δίκτυα 5G της χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακαλύψει, όπως και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., ότι η Huawei είναι μια μικρή ομάδα εταιρειών που διαθέτουν την τεχνολογική τεχνογνωσία για να ξεκινήσουν την υπηρεσία 5G. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με την Huawei αγνοούνται κατάφωρα στην Ευρώπη.

Για να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί το όλο ζήτημα.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα