25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η CIA ισχυρίζεται ότι η HUAWEI έχει στενούς δεσμούς με την Κινεζική κυβέρνηση

1 min read
image 1 8 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νωρίτερα φέτος, η CIA πληροφόρησε τους ομολόγους της στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι η Κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Huawei έλαβε χρηματοδότηση από την Κεντρική Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό και “Το τρίτο σκέλος του κινεζικού δικτύου κρατικών πληροφοριών”, σύμφωνα με τους The Times.

Το έγγραφο προέρχεται από μια ανώνυμη πηγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναφέρεται ότι οι λεπτομέρειες μοιράστηκαν “μόνο τους ανώτερους υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου”, τους οποίους η CIA “τους διαβαθμίζει αρκετά αξιόπιστους”.

Η Huawei έχει διαψεύσει ωστόσο τους ισχυρισμούς ότι έχει δεσμούς με την κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ότι θα “αρνηθεί κατηγορηματικά” να ικανοποιήσει οποιαδήποτε αιτήματα για στοιχεία από την Κινεζική κυβέρνηση, επίσης “αρνήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα αβάσιμα επιχειρήματα”.

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει κατα καιρούς για την σχέση της HUAWEI με την Κινεζική κυβέρνηση αλλά και για τις άλλες κινεζικές εταιρείες όπως η ZTE και συγκεκριμένα ότι η κινεζική κυβέρνηση ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω τους (ο ιδρυτής της Huawei Ren Zhengfei ήταν πρώην μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού) και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή τους για σκοπούς συλλογής πληροφοριών.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί καθώς τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αρχίζουν να μεταβαίνουν σε δίκτυα 5G – μία μετάβαση την οποία η Huawei ελπίζει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ειδικά στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικοί των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα προϊόντα της εταιρείας, ενώ το Υπουργείο Άμυνας έχει απαγορεύσει τις πωλήσεις και των δύο προϊόντων της εταιρείας σε στρατιωτικές βάσεις.

Η FCC θέσπισε κανόνες που θα απαγόρευσαν στις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei. Τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ εργάζονται για να αποτρέψουν τους ευρωπαίους συμμάχους από τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei καθώς αναβαθμίζουν τα δίκτυά τους.

¨Ομως γενικά η αιτολόγηση της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν πάντα αρκετά αόριστη – την οποία οι Huawei και άλλες εταιρείες έχουν επισημάνει επανειλημμένα και ισχυρίζονται ότι είναι υποκινούμενες από την πολιτική ηγεσία.

TheVerge

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα