19 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Documento για Μαρινάκη-Forthnet: Αγορά με 42 εκατ. και κούρεμα χρεών 80%

1 min read
marinakis 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Documento για Μαρινάκη-Forthnet: Ένα θέμα το οποίο απασχόλησε αρκετά το προηγούμενο διάστημα, ήταν το μέλλον της Forthnet και συγκεκριμένα της NOVA. Με το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη να ήταν ως επικρατέστερο για την απόκτηση των μετοχών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «documentonews», ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκλεισε το deal για τη Forthnet. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επήλθε η συμφωνία στα 41 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, στο ρεπορτάζ γράφει ότι υπήρξε συμφωνία και με τις τράπεζες. Για «κούρεμα» 80% των δανείων από τις συστημικές τράπεζες.

«Ομόφωνα οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της υπερχρεωμένης Forthnet στον Όμιλο Μαρινάκη αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% και παραδίδουν την εταιρία στο όμιλο Μαρινάκη ελεύθερη τραπεζικών βαρών.

Η υπερχρεωμένη εδώ και πολλά χρόνια Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016», γράφει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ. Αναφέροντας αναλυτικά στοιχεία για τις συζητήσεις που υπήρξαν

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα