25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Maps: Προσθέτει λειτουργία λεπτομερούς φωνητικής καθοδήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης

1 min read
Google Maps app Pixel 2 XL AA 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μετά την τελευταία προσθήκη της Google στον Chrome ενός εργαλείου οπτικής προσβασιμότητας στο Chrome προς τιμήν της World Sight Day η Google συνεχίζει να υποστηρίζει την τεχνολογική προσβασιμότητα με την τελευταία προσθήκη στους Χάρτες Google: μια λειτουργία “Λεπτομερής φωνητικής καθοδήγησης” που διευκολύνει τους τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης να περιηγούνται με τα πόδια.

Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στους χρήστες πιο λεπτομερείς φωνητικές οδηγίες ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα στις βόλτες τους. Οι χάρτες θα ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά με το πόσο μακριά είναι η επόμενη στροφή, προς ποια κατεύθυνση περπατούν και πότε πλησιάζουν σε διασταυρώσεις. Εάν οι χρήστες εγκαταλείψουν τυχαία τις διαδρομές τους ή παρεκκλίνουν της πορείας τους, οι Χάρτες θα ηχούν μια προειδοποιητική ειδοποίηση και θα δρομολογούν εκ νέου την διαδρομή.

Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης περισσότερη εμπιστοσύνη και σιγουριά όταν περπατάν μόνοι τους και τους επιτρέπει να εστιάζουν στον προορισμό τους.

Η λεπτομερής φωνητική καθοδήγηση είναι επίσης η πρώτη λειτουργία Χαρτών που κατασκευάστηκε από την αρχή και με συμμετοχή ατόμων με προβλήματα όρασης όπως του αναλυτή της Google Business Wakana Sugiyama.

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από την αναλυτική φωνητική καθοδήγηση των Χαρτών Google, πιθανόν να πρέπει να περιμένετε για την ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή. Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμέα, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση με μερικά μόνο κλικ. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του Google Maps, πατήστε Πλοήγηση Navigation και μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Επιλογές περπατήματος walking options. Εκεί θα δείτε τελικά τη δυνατότητα ενεργοποίησης λεπτομερούς φωνητικής καθοδήγησης.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα