Καταρρέει το Libra του Facebook

Το νόμισμα του Mark Zuckerberg δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα καθώς αποχώρσαν από το Libra Association Mastercard, eBay και Stripe όπως ανέφεραν οι Financial Times και το Bloomberg.

Από το Libra Association αποσύρθηκε επίσης και η Visa και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο The Verge “Η Visa αποφάσισε να μην συμμετάσχει αυτή τη στιγμή στο Libra Association. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και η τελική μας απόφαση θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της Ένωσης να ικανοποιεί πλήρως όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές προσδοκίες.

Mastercard, eBay και Stripe αποχώρησαν μόλις μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του PayPal από την πρώην μητρική εταιρεία του eBay. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν από την πρώτη επίσημη συνάντηση του Libra Association, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου στη Γενεύη.

“Σεβόμαστε το όραμα του Libra”, ανέφερε το eBay σε μια δήλωση. “Ωστόσο, έχουμε αποφασίσει αυτή τη στιγμή να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στη διαχείριση των πληρωμών του eBay για τους πελάτες μας. ”

Το Stripe έδωσε παρόμοια εξήγηση για την απόσυρσή του. “Το Stripe υποστηρίζει συμφωνίες που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο προσιτό στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε η εταιρεία. “Το Libra έχει αυτή τη δυνατότητα. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις  και θα παραμείνουμε ανοιχτοί για συνεργασία με το Libra Association σε μεταγενέστερο στάδιο.

“Η Mastercard πάντως δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για σχολιασμό.

Σε απάντηση, ο επικεφαλής του Libra Dante Disparte ευχαρίστησε τις εταιρείες για τη συνεχή υποστήριξή τους στην αποστολή του οργανισμού.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην πρόοδο και τη συνέχιση της οικοδόμησης μιας ισχυρής ομοσπονδίας μερικών από των κορυφαίων επιχειρήσεων του κόσμου και άλλων ενδιαφερομένων», δήλωσε ο Disparte. “Προσβλέπουμε στην εναρκτήρια σύνοδο του Συμβουλίου Libra Association σε μόλις 3 ημέρες και ανακοινώνοντας τα αρχικά μέλη του”.

πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967