28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft: Μέχρι το 2022 σκοπεύει να δώσει πρόσβαση στο Internet σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους

1 min read
dims | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Από πέρυσι, περίπου ο μισός πληθυσμός της γης συνδέεται με το διαδίκτυο, όμως υπάρχουν ακόμη δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδους σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η πρωτοβουλία 2017 Airband της Microsoft εξομάλυνε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στις ΗΠΑ και τώρα εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο σε ολόκληρη την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Προχωρώντας, σχεδιάζει να συνδέσει 40 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο μέχρι το 2022 ενώ αρχικά σκοπεύει να επικεντρωθεί κυρίως σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες στη Λατινική Αμερική και στην υποσαχάρια Αφρική καθώς θα ακολουθήσουνε και άλλες .

Η Microsoft σε συνεργασία με τοπικούς ISPs και κοινότητες θέλει να προσφέρει προσιτή και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του TV White Space (TVWS), (ασύρματες συχνότητες που μπορούν να αναπροσαρμοστούν για να παρέχουν πρόσβαση στο Internet σε μια ευρεία περιοχή).

“Μια ασύρματη τεχνολογία ή ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι κατάλληλο για τη σύνδεση πελατών σε μια τοποθεσία ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για τη σύνδεση πελατών σε άλλη τοποθεσία”, γράφει η Shelley McKinley, επικεφαλής της τεχνολογίας και εταιρικής ευθύνης της Microsoft. “Η εμπειρία μας μας έδειξε ότι απαιτείται μια προσέγγιση πολλών ενδιαφερομένων για να κλείσει αυτό το χάσμα της συνδεσιμότητας”.

Η Microsoft στοχεύει σήμερα να φέρει γρήγορο internet περισσότερους από 9 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αϊόβα, το Ιλλινόις, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, την Οκλαχόμα και το Τέξας.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα