17 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νεό app από τη Google “Προσωπική ασφάλεια” car-crash-detector

1 min read
crash1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με το XDA, η Google κατά λάθος ανέβασε στο Google Play Store μια νέα εφαρμογή για τη νέα σειρά κινητών της Pixel, η οποία ονομάζεται “Προσωπική ασφάλεια”, προτού προλάβει όμως να την κατεβάσει αρκετοί ήταν εκείνοι που πρόλαβαν και τράβηξαν screenshots.

Tα στιγμιότυπα οθόνης αποκαλύπτουν ότι η εφαρμογή “σας βοηθά να είστε ασφαλείς και να είστε συνδεδεμένοι με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”. Με την εγκατάσταση της εφαρμογής και σε συνεργασία με το επιταχυνσιόμετρο και το μικρόφωνο η συσκευή θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει εάν έχει σημειωθεί ατύχημα στο αυτοκίνητο και θα καλεί αυτόματα 9-1-1. Ισχύει για τις Η.Π.Α.

Μόλις λοιπόν γίνει αντιληπτό το ατύχημα η συσκευή, θα δονείται και θα ηχεί μια ειδοποίηση με τη μέγιστη δυνατή ένταση της συσκευής. Το Pixel θα ρωτάει τον οδηγό εάν εντάξει και αν δεν λάβει απάντηση, τότε θα γίνεται αυτόματα μια κλήση στο 9-1-1 δίνοντας πληροφορίες για το ακριβές σημείο του συμβάντος κ.λ.π. ώστε να μπορούν να φθάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο του συμβάντος η άμεση δράση πυροσβεστική κ.λ.π.

crash | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η νέα εφαρμογή είναι πιθανόν να παρουσιαστεί στις 15 Οκτωβρίου στην εκδήλωση Made by Google και υπάρχει η πιθανότητα να κυκλοφορήσει προ εγκατεστημένη στη νέα σειρά Pixel 4 και να εγκατασταθεί και σε παλαιότερα μοντέλα μέσω ενημερώσεων λογισμικού ή να ανέβει στο Google Play Store και να γίνει διαθέσιμη από εκεί υποθέτουμε.

πηγή

George S. Metallidis

techlog.gr – νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα