19 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Windows Repair Toolbox δωρεάν από εδώ.

1 min read
FREEGR1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Υπάρχουν αρκετά καλά και δωρεάν διαθέσιμα εργαλεία για τη διάγνωση προβλημάτων ενός υπολογιστή. Άλλα ανήκουν στην ίδια την Microsoft και άλλα (τα περισσότερα) είναι τρίτων κατασκευαστών. Αν θέλετε να τα έχετε όλα αυτά μαζεμένα σε μία πλατφόρμα, τότε το Windows Repair Toolbox είναι η εφαρμογή που χρειάζεστε.

Το Windows Repair Toolbox είναι ένα συμπαγές, εξαιρετικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά, δωρεάν, αξιόπιστα, βοηθητικά προγράμματα που απαιτούνται για την ανάλυση και επιδιόρθωση πολλών προβλημάτων των Windows. Είναι ένα All In One ή αλλιώς AIO πρόγραμμα, δηλαδή όλα τα απαραίτητα προγράμματα μαζεμένα σε ένα μέρος. Οι παλαιότεροι από εσάς ίσως να θυμούνται την ΑΙΟ μόδα πριν μία δεκαετία, όπου σε ένα CD μοιράζονταν αντίστοιχα πακέτα προγραμμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μικρό, δωρεάν, portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και στη αρχή δεν περιέχει ενσωματωμένο κανένα από τα εργαλεία που αναφέρει. Μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε, να κάνετε λήψη των εργαλείων αυτών, ένα προς ένα, από τους αρχικούς ιστότοπους, ώστε να έχετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις (απαιτεί σύνδεση στο Internet) ή να τα κατεβάσετε όλα άμεσα, ώστε να είναι δυνατή η χρήση της εργαλειοθήκης χωρίς σύνδεση.

Με δύο εξαιρέσεις, όλα τα εργαλεία στο πρόγραμμα είναι portable και δεν θα εγκαταστήσουν τίποτα στον υπολογιστή στον οποίο χρησιμοποιούνται. Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Windows Repair Toolbox.

-Δίνει την δυνατότητα να κατεβάζετε με ένα κλικ όλα τα εργαλεία ταυτόχρονα (και να τα κρατάτε ενημερωμένα), για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εργαλειοθήκη σε υπολογιστές χωρίς σύνδεση ή απλά να έχετε όλα τα εργαλεία φορτωμένα εκ των προτέρων.
– Δυνατότητα επιλογής διαφόρων εργαλείων για να εκτελούνται διαδοχικά σε λειτουργία χωρίς παρακολούθηση, προκειμένου να γίνει απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού, καθαρισμός και επισκευή του συστήματος. Έχει δυνατότητα αποστολής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνει ότι η διαδικασία είναι πλήρης και θα περιέχει τα αρχεία καταγραφής.
– Εμφανίζει τις πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή που πρόκειται να επιδιορθωθεί: θερμοκρασία CPU, μοντέλο CPU και χρονισμός, το μέγεθος της μνήμης RAM που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα και το ποσοστό χρήσης αυτής. Μοντέλο δίσκου, χωρητικότητα, βασικός έλεγχος υγείας αυτού, το ποσό του ελεύθερου χώρου που απομένει στο διαμέρισμα του συστήματος. Επίσης ημερομηνία έκδοσης και εγκατάστασης των Windows, χρόνος εκκίνησης του συστήματος και άλλα.
– Περιέχει μια δυνατότητα, την “AVLeftovers”, που βοηθά να εντοπίσετε ποιες εφαρμογές προστασίας από ιούς έχουν εγκατασταθεί προηγουμένως σε ένα μηχάνημα, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε τις αντίστοιχες μη αυτόματες απεγκαταστάσεις, πριν εγκαταστήσετε άλλο antivirus της επιλογής σας ή απλά όταν προσπαθείτε να λύσετε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από την ελλιπή απεγκατάσταση ενός αντιβιοτικού.
– Σας επιτρέπει να εκτελέσετε δοκιμές διασφάλισης ποιότητας μετά την ολοκλήρωση της επισκευής.
– Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε σημειώσεις σχετικά με τη διαδικασία επισκευής.
– Παρέχει πρόσβαση με 1 κλικ σε μερικά χρήσιμα εργαλεία των Windows: Chkdsk, SFC, Event Viewer (προβολή συμβάντων) και Reliability (εποπτεία αξιοπιστίας).

Τα εργαλεία ομαδοποιούνται ανάλογα με τις λειτουργίες: Εργαλεία (Tools), Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού (Malware Removal), Προσαρμοσμένα εργαλεία (Custom Tools), Τελικές δοκιμές (Final Tests), Σημειώσεις (Notes), Ρυθμίσεις (Settings) και Σχετικά (About).

Κάθε ομάδα έχει υποκατηγορίες, για παράδειγμα, η ομάδα εργαλείων διαθέτει υποκατηγορίες με εργαλεία για υλικό, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ανάκτηση, χρήσιμα εργαλεία, εργαλεία των Windows, επισκευές και προγράμματα απεγκατάστασης. Η τοποθέτηση του ποντικιού πάνω από κάθε εργαλείο εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο με πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο.

Το Windows Repair ToolBox διαθέτει δύο λειτουργίες για να διαλέξετε. Μπορεί να εκτελείται σε κανονική ή ελάχιστη λειτουργία. Σε ελάχιστη λειτουργία, οι δοκιμές κάμερας web και οι λειτουργίες παρακολούθησης του συστήματος δεν είναι διαθέσιμες.

Ορισμένα από τα εργαλεία ενδέχεται να ενεργοποιήσουν ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις από το AV σας, όπως τα εργαλεία Nirsoft. Το VirusTotal του δίνει ένα 4/68, ενώ άλλοι online σαρωτές προγραμμάτων, όπως το δικό μας Εset, τον χαρακτηρίζουν καθαρό.

Η προστασία από κακόβουλα προγράμματα στο σύστημά μας δεν το έχει μαρκάρει, επομένως είναι πιθανό ότι είναι ψευδώς θετική. Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με την δική σας κρίση.

Το πρόγραμμα έρχεται ως ένα zip αρχείο των 3MB, που πρέπει να το αποσυμπιέσετε και μετά απλά να τρέξετε το “Windows_Repair_Toolbox.exe”. Απαιτήσεις: Το .NET Framework 4 το οποίο συνήθως εκτελείται από τα Windows XP έως μέχρι και τα Windows 10.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Windows Repair Toolbox δωρεάν από εδώ.

πηγή free.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα