19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft: Στρογγυλεμένες γωνίες στα Windows 10 201H1

1 min read
rounded corners1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft ήθελε να διαφοροποιηθεί από το iPhone ξεκινώντας το Windows Phone με τετράγωνα εικονίδια το 2009, με όλο το λειτουργικό σύστημα να χαρακτηρίζεται από βίαιες και αυστηρές αιχμηρές και χοντροκομμένες γωνίες.

Παρά την περιορισμένη επιτυχία του Windows Phone, αυτό το στυλ σχεδίασης τελικά φαίνεται ότι επηρέασε και τα Windows 8 και πιθανώς να είναι  εν μέρει και υπεύθυνο για την απόρριψη αυτού του λειτουργικού συστήματος από το κοινό.

Και ενώ τα Live Tiles εξακολουθούν να μην είναι και τόσο δημοφιλή στα Windows 10, σύμφωνα με τον Zac Bowden του WC, η Microsoft μπορεί τελικά να μαλακώσει τη στάση της και να πάει σε στυλ στρογγυλεμένων γωνιών, καθιστώντας την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows 10 λιγότερο “εχθρική” προς τον χρήστη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο tweet του για τη νέα εφαρμογή αναζήτησης στα Windows 10 201H1:

“Οι στρογγυλεμένες γωνίες έρχονται στο Fluent Design. Θα τις δείτε σε όλα τα Windows, το Xbox, το Office και σε άλλα προϊόντα τους επόμενους μήνες . ”

Σύμφωνα με τον Bowden, οι νέες στρογγυλεμένες καρτέλες του Edge που βασίζεται στο Chromium είναι ένα άλλο σημάδι ότι η Microsoft πλέον αρχίζει να φεύγει από τα χοντροκομένα τετραγωνισμένα εικονίδια.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

mspu

Technode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα