29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft ανακατασκευάζει το πρόγραμμα περιήγησης Edge σε Chromium.

1 min read
Layer 0 14 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft δοκιμάζει τις εκδόσεις αυτού του προγράμματος και έρχονται τώρα στην επιφάνεια νέες αποκλειστικές φωτογραφίες από το τελικό προϊόν. Ενώ από τις προηγούμενες διαρροές που είχαμε στη διάθεση μας φαινόταν ο Edge να μοιάζει πολύ με το Chrome, η Microsoft προσθέτει τις δικές της πινελιές και πλέον ο νέος Edge είναι ξεκάθαρα ένα πρόγραμμα περιήγησης των Windows.

Όταν εγκαταστήσετε για πρώτη φορά την έκδοση Edge του Chromium, η Microsoft θα σας ζητήσει να εισάγετε τα αγαπημένα, τους κωδικούς πρόσβασης και το ιστορικό περιήγησης από το Chrome ή το Edge (ανάλογα με την προεπιλογή σας). Η οθόνη ρύθμισης σας ζητά επίσης να επιλέξετε ένα στυλ για την προεπιλεγμένη καρτέλα πριν ξεκινήσετε την περιήγηση.

Το μεγαλύτερο μέρος του interface είναι ένα μείγμα Chrome και Edge και η Microsoft προσπάθησε σαφώς να προσθέσει τις δικές της μικρές πινελιές εδώ και εκεί. Υπάρχει μια read aloud δυνατότητα ανάγνωσης κειμένου που απλά διαβάζει τη σελίδα δυνατά όπως και στις υπάρχουσες εκδόσεις του Edge. Ορισμένα χαρακτηριστικά που περιμένετε από τον Edge λείπουν. Η Microsoft δεν έχει ακόμη εφαρμόσει το χαρακτηριστικό καρτέλας(tab) και δεν είναι διαθέσιμη η εγγραφή στον ιστό με γραφίδα. Το dark mode είναι διαθέσιμο μόνο μέσω δοκιμαστικής λειτουργίας αυτή τη στιγμή.

Η Microsoft επίσης υποστηρίζει επεκτάσεις και υπάρχει μία ειδική σελίδα επεκτάσεων για αυτές που έχει εγκρίνει. Επίσης, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις του Chrome από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google, με το πάτημα απλώς ένα διακόπτη στις ρυθμίσεις των επεκτάσεων. Έχουμε δοκιμάσει αρκετές επεκτάσεις όπως το 1Password και το Ghostery, και λειτουργούν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς στο Chrome.

Η Microsoft προσφέρει υποστήριξη συγχρονισμού για επεκτάσεις στη διεπαφή ρυθμίσεων για αυτή τη νέα έκδοση του Edge, αλλά δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη αμέσως. Η σελίδα σημειώνει ότι “περισσότερες από τις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω θα είναι διαθέσιμες για συγχρονισμό τους επόμενους μήνες.” Μπορείτε να συγχρονίσετε μόνο τα αγαπημένα, αλλά όχι τις ρυθμίσεις, το ιστορικό, τις επεκτάσεις, τις ανοιχτές καρτέλες, τους κωδικούς πρόσβασης και τις πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης.

Για μια πρώιμη έκδοση του Edge που χτίστηκε στο Chromium, ο νέος browser της Microsoft είναι αρκετά ανανεωμένος. Είναι επίσης πολύ γρήγορος. Εάν η Microsoft μπορεί να διατηρήσει αυτή την καλή δουλειά και να κρατήσει τον Edge βελτιστοποιημένο στο μέλλον, δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να χρειαστεί να χρησιμοποιείτε το Chrome στα Windows πια. Ποτέ δεν θα συνιστούσαμε τον Edge πρωτύτερα καθώς ήταν αρκετά αργός, χοντροκομμένος και συχνά δεν δούλευε σωστά με αρκετά sites.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε η Microsoft θα κάνει διαθέσιμη αυτή τη νέα έκδοση Edge αλλά δεδομένου ότι οι πιο πρόσφατες εσωτερικές κατασκευές είναι σταθερές και λειτουργούν καλά, είναι πιθανό να είναι έτοιμος πολύ σύντομα.

[ape-gallery 5857]

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή TheVerge

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα