26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft Edge: Πρώτη ματιά στον νέο browser που βασίζεται στο Chromium Project

1 min read
Είναι γνωστό από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η Microsoft επανακατασκευάζει τον Edge browser, αυτή τη φορά βασισμένη στο Chromium project.
chromium edge new1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft αποκάλυψε στα τέλη του περασμένου έτους ότι σχεδιάζει να ξαναφτιάξει το πρόγραμμα περιήγησης Edge βασισμένο στο Chromium.

Ο γίγαντας του λογισμικού δοκιμάζει τις καθημερινές ενημερώσεις ανάπτυξης του ενημερωμένου προγράμματος περιήγησης και τώρα από τα στιγμιότυπα αποκαλύπτεται η πρόοδος της Microsoft. Ενώ η τρέχουσα έκδοση του Edge της Microsoft έχει τη δική της μοναδική διεπαφή χρήστη, οι τρέχουσες εκδόσεις του Edge με Chromium μοιάζουν πολύ με το Chrome.

Η Neowin έχει δημοσιεύσει μια σειρά στιγμιότυπων που δείχνουν το κύριο interface και τις λειτουργίες του Chromium Edge, παράλληλα με κάποιες από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρo ότι στο νέο αυτό πρόγραμμα περιήγησης και η Microsoft φαίνεται να δοκιμάζουν την υποστήριξη των επεκτάσεων, το συγχρονισμό και μια νέα προβολή καρτέλας που περιλαμβάνει μια εικόνα της ημέρας και τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέφτηκε ο χρήστης. Φαίνεται ότι οι υπάρχουσες επεκτάσεις Edge υποστηρίζονται επί του παρόντος και η Microsoft θα πρέπει να συμπεριλάβει και υποστήριξη για τις ίδιες τις επεκτάσεις ιστού του Chrome.

Η ίδια η διεπαφή του προγράμματος περιήγησης περιλαμβάνει τα ίδια κουμπιά refresh, home και πλοήγησης όπως το Chrome. Υπάρχουν ακόμη και τα αγαπημένα στη γραμμή διευθύνσεων και μια εικόνα προφίλ που δείχνει ποιος είναι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft οικοδομεί πάνω από τον πυρήνα του Chromium, αλλά καθώς αυτές είναι πολύ πρώιμες κατασκευές, πιθανώς δεν βλέπουμε αλλαγές στο περιβάλλον ακόμα.

Δεν είναι σαφές πότε η Microsoft σχεδιάζει να αρχίσει να δοκιμάζει δημοσίως την έκδοση του Chromium Edge. Οι καθημερινές ενημερώσεις είναι διαθέσιμες για τους υπαλλήλους της Microsoft και το πρόγραμμα περιήγησης ευρέως αναμένεται να δοκιμαστεί ευρύτερα πολύ σύντομα. Αν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε μόλις είναι διαθέσιμο, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Edge Insider της Microsoft και να ενημερωθείτε όταν η εταιρεία είναι έτοιμη να το δοκιμάσει δημοσίως.

 

1551774283 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

edge5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/KHLCurdPs-FzBYKvEWPL9m2BsQs=/0x0:2579×1950/920×0/filters:focal(0x0:2579×1950):format(webp):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/15469859/edge4.jpgedge4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

edge1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.theverge.com/2019/3/5/18251263/microsoft-edge-chromium-screenshots-leak-browser

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα