16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android Q – Face recognition_τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

1 min read
Huawei P20 Pro face unlock | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Android Q

Πολλά smartphoneς Android υποστηρίζουν κάποιο χαρακτηριστικό ξεκλειδώματος με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά δυστυχώς πολλά από αυτά δεν είναι ασφαλή.

Τα τηλέφωνα που βασίζονται αποκλειστικά στην εμπρόσθια κάμερα για να αναγνωρίσουν το πρόσωπο ενός χρήστη πολύ συχνά μπερδεύονται και εξαπατώνται από προηγμένα λογισμικά και ρυθμίσεις, όπως η τεχνολογία Face ID της Apple.

Το αναγνωριστικό προσώπου της Apple συνδυάζει την εμπρόσθια κάμερα του τηλεφώνου, τον αισθητήρα Time Of Flight  ToF, το IR και τον dot projector για να προσφέρουν μία πιο ασφαλή αναγνώριση προσώπου στους χρήστες.

Αυτοί οι επιπλέον αισθητήρες σε συνδυασμό μπορεί να κάνουν την διαφορά μεταξύ του ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας με το πρόσωπο σας  αυτό καθ’ αυτό παρά του ξεκλειδώματος με μια και μόνο φωτογραφία σας!! .

Φαίνεται ότι η επόμενη μεγάλη έκδοση της Google  Android Q  θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μία πολύ πιο ασφαλή τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε ολόκληρη την Android πλατφόρμα .

Rooting early build

Οι φίλοι μας στο XDA Developers έχουν ρουτάρει ένα πρώιμο build του Android Q και παρατήρησαν δεκάδες συμβολοσειρές που σχετίζονται με την αναγνώριση προσώπου ενσωματωμένες στο framework, το SystemUI και τις ρυθμίσεις APK.

Οι γραμμές κώδικα αναφέρονται σε μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται εάν ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το Android Q π.χ. δεν διαθέτει το κατάλληλο ενσωματωμένο συμβατό hardware υλικό αναγνώρισης προσώπου.

Επίσης εάν ένα τηλέφωνο διαθέτει το κατάλληλο υλικό αναγνώρισης προσώπου, οι χρήστες τότε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία όχι μόνο για να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους, αλλά για να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές online αλλά και να συνδέονται σε πολλές εφαρμογές που απαιτούν μία επιπλέον βαθμίδα ασφάλειας.

Οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να  μπορούν να ορίσουν έναν κωδικό πρόσβασης, έναν κωδικό PIN ή ένα μοτίβο ως μια backup λύση σε περίπτωση που αποτύχει η λειτουργία ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω της οπτικής αναγνώρισης προσώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα τηλέφωνα Android, όπως το Huawei Mate 20 Pro , έχουν πιο ασφαλείς ρυθμίσεις ξεκλειδώματος προσώπου από άλλα τηλέφωνα.

Εντούτοις, η Huawei έπρεπε να ξεπεράσει κάποια εμπόδια για να μπορέσει να κάνει το Android Q να λειτουργήσει με το υλικό της συσκευής της, αφού όπως αναφέρει δεν υπάρχει εγγενή υποστήριξη ακόμα για να μπορέσει να ενσωματωθεί όλο αυτό στο Android.

Αυτό βέβαια όπως λέγεται θα αλλάξει στην πορεία, επιτρέποντας στους κατασκευαστές τηλεφώνων Android να δημιουργήσουν μία πιο εύκολη ασφαλή αναγνώριση προσώπου στις συσκευές τους.

Εν κατακλείδι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν τελικά ή νέα σειρά συσκευών της Google Pixel 4 θα υποστηρίζει αυτή την προηγμένη τεχνολογία.

Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα η Google να προβεί σε σχετικές ανακοινώσει στην έκθεση Google I / O 2019 , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου, όπου και λίγο αργότερα θα κάνουν  το ντεμπούτο τους οι επόμενης γενιά συσκευών Pixels που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Androidauthority

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα