Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple λανσάρει πάνω από 50 νέες αναφορές ανάλυσης εφαρμογών για να βοηθήσει τους προγραμματιστές

1 min read
Apple AppStore1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της ανάπτυξης εφαρμογών, η Apple έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να ενδυναμώσει τους προγραμματιστές με βελτιωμένες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των εφαρμογών τους. Η πρόσφατη κυκλοφορία περισσότερων από 50 νέων αναφορών ανάλυσης εφαρμογών μέσω του App Store Connect API σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για τους προγραμματιστές που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους και να επιτύχουν στην ανταγωνιστική αγορά εφαρμογών. Αυτή η νέα κυκλοφορία από την Apple στοχεύει να βοηθήσει  τους προγραμματιστές να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της κατάστασης λειτουργίας των εφαρμογών τους.

Apple App Store Apps | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Περισσότερες από 50 νέες αναφορές είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του App Store Connect API. Η αναφορά καλύπτει εκατοντάδες νέες μετρήσεις για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αξιολογήσουν πλήρως την απόδοση της εφαρμογής και να βρουν περιθώρια βελτίωσης. Ορισμένα από τα περιεχόμενα της αναφοράς είχαν ήδη αναφερθεί όταν η Apple ανακοίνωσε το σχέδιο προσαρμογής του οικοσυστήματος της εφαρμογής τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, η νέα έκθεση ανάλυσης καλύπτει τις ακόλουθες πτυχές:

  • Συμμετοχή στο App Store: Παρέχει δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των αλληλεπιδράσεων και των χρόνων κοινής χρήσης μεταξύ χρηστών και εφαρμογών προγραμματιστών στο App Store.
  • Επιχειρηματική απόδοση του App Store: Οι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λήψεις, τις πωλήσεις και τα έσοδα, τις προπαραγγελίες και τις συναλλαγές μέσω αγορών εντός εφαρμογής.
  • Χρήση εφαρμογής: Η Apple παρέχει πλέον περισσότερα δεδομένα για σφάλματα, ενεργές συσκευές, εγκαταστάσεις, απεγκαταστάσεις και άλλα.
  • Χρήση πλαισίου: Οι προγραμματιστές μπορούν να δουν πώς αλληλεπιδρούν οι εφαρμογές τους με λειτουργίες του iOS, όπως γραφικά στοιχεία, CarPlay και το εργαλείο επιλογής φωτογραφιών.
  • Απόδοση: Παρέχει δεδομένα σχετικά με την απόδοση της εφαρμογής και την αλληλεπίδραση των χρηστών με συγκεκριμένες λειτουργίες της εφαρμογής.

Επιπλέον, η κονσόλα CloudKit θα ενημερώσει επίσης δεδομένα σχετικά με τις Ειδοποιήσεις Push της Apple και τους Παρόχους Αρχείων. Η Apple τονίζει ότι όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αναφορών είναι ανώνυμα. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να παραχωρήσουν σε τρίτα μέρη πρόσβαση στις αναφορές απόδοσης τους. Η Apple θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα αναφορά αναλυτικών στοιχείων προγραμματιστή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Βελτίωση των Insights για προγραμματιστές

Η πρωτοβουλία της Apple να παρέχει στους προγραμματιστές πληθώρα δεδομένων μέσω αυτών των νέων αναφορών στοχεύει να προσφέρει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της απόδοσης της εφαρμογής. Αξιοποιώντας αυτές τις αναφορές, οι προγραμματιστές μπορούν να εμβαθύνουν σε κρίσιμες μετρήσεις, να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των χρηστών και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εμπειρίας χρήστη των εφαρμογών τους.

Αποκάλυψη νέων δεδομένων Analytics

Η κυκλοφορία του iOS 17.4 άνοιξε τον δρόμο για την Apple να εισαγάγει νέα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων προσβάσιμα μέσω της πλατφόρμας App Store Connect. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Apple να εξοπλίσει τους προγραμματιστές με τα εργαλεία που χρειάζονται για την αποτελεσματική παρακολούθηση και βελτιστοποίηση των εφαρμογών τους. Η διαθεσιμότητα αυτών των δεδομένων ανοίγει δρόμους για τους προγραμματιστές να παρακολουθούν βασικούς δείκτες απόδοσης, να προσδιορίζουν τις τάσεις και να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους για μεγαλύτερη επιτυχία εφαρμογών.

apple app store ios 2021 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αξιοποιώντας το App Analytics

Η λειτουργία App Analytics της Apple στο οικοσύστημα App Store Connect διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παροχή βασικών δεδομένων στους προγραμματιστές για την αξιολόγηση της απόδοσης της εφαρμογής και την πρόβλεψη των πωλήσεων. Προσφέροντας καθημερινές ενημερώσεις δεδομένων καθώς και λεπτομερείς αναφορές, οι προγραμματιστές μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών, τα ποσοστά διατήρησης και τη δημιουργία εσόδων. Αυτό το εργαλείο χρησιμεύει ως ακρογωνιαίος λίθος για προγραμματιστές που θέλουν να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους με βάση τα σχόλια και τα αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

Επέκταση των πόρων προγραμματιστών

Η επέκταση των πόρων αναλυτικών στοιχείων που διατίθενται στους προγραμματιστές μέσω του App Store Connect API υποδηλώνει την αφοσίωση της Apple στην υποστήριξη της επιτυχίας των προγραμματιστών. Με περισσότερες από 50 νέες αναφορές στη διάθεσή τους, οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να διεξάγουν σε βάθος αναλύσεις διαφόρων πτυχών της απόδοσης των εφαρμογών τους. Αυτές οι αναφορές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων, από την απόκτηση χρηστών και την αφοσίωση έως τις τάσεις εσόδων, δίνοντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους ανάπτυξης εφαρμογών τους.

Ενδυνάμωση της λήψης αποφάσεων για προγραμματιστές

Παρέχοντας στους προγραμματιστές μια εκτενή σειρά εργαλείων αναφοράς, η Apple τους δίνει τη δυνατότητα να μετρούν και να βελτιστοποιούν αποτελεσματικά την απόδοση των εφαρμογών τους. Η διαθεσιμότητα λεπτομερών δεδομένων αναλυτικών στοιχείων επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να εντοπίζουν τομείς προς βελτίωση. Επιπλέον, αυτό βοηθά τους προγραμματιστές να επωφεληθούν από τις αναδυόμενες τάσεις και να βελτιώσουν τις στρατηγικές εφαρμογών τους για βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το επίπεδο πληροφοριών εξοπλίζει τους προγραμματιστές με τις γνώσεις που χρειάζονται για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια δυναμική αγορά εφαρμογών.

imagem 2022 10 28 170507628 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Συμπερασματικά, η εισαγωγή από την Apple με περισσότερες από 50 νέες αναφορές ανάλυσης εφαρμογών μέσω του App Store Connect API αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την ενδυνάμωση των προγραμματιστών με βελτιωμένες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των εφαρμογών τους. Αυτή η ολοκληρωμένη σουίτα αναφορών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων, παρέχοντας στους προγραμματιστές πολύτιμα δεδομένα για την αξιολόγηση, τη βελτιστοποίηση και την επίτευξη επιτυχίας στην ανταγωνιστική αγορά εφαρμογών.

Η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Apple να υποστηρίζει την επιτυχία των προγραμματιστών, προσφέροντας λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία και μετρήσεις απόδοσης. Αξιοποιώντας αυτές τις αναφορές, οι προγραμματιστές μπορούν να αποκτήσουν βαθύτερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών, την αφοσίωση σε εφαρμογές, τις τάσεις εσόδων και τις μετρήσεις απόδοσης. Οπλισμένοι με αυτά τα πολύτιμα δεδομένα, οι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, την εμπειρία χρήστη και τη συνολική απόδοση των εφαρμογών τους.

Επιπλέον, η έμφαση της Apple στην ανωνυμοποίηση δεδομένων και στην παροχή στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να παραχωρούν πρόσβαση τρίτων στις αναφορές απόδοσης καταδεικνύει τη δέσμευση για το απόρρητο και τη διαφάνεια των αναλυτικών στοιχείων εντός της εφαρμογής. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία εντός της κοινότητας προγραμματιστών, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων.

Η επέκταση των πόρων αναλυτικών στοιχείων στο οικοσύστημα App Store Connect αντανακλά την αφοσίωση της Apple να παρέχει στους προγραμματιστές τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να πετύχουν στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της ανάπτυξης εφαρμογών. Ενδυναμώνοντας τους προγραμματιστές με περιεκτικές πληροφορίες και δεδομένα με δυνατότητα δράσης, η Apple τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις στρατηγικές εφαρμογών τους, να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια ολοένα και πιο δυναμική αγορά.

Συνολικά, οι προσπάθειες της Apple να βελτιώσει τις γνώσεις προγραμματιστών μέσω του App Store Connect API επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της για την προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας στο οικοσύστημα ανάπτυξης εφαρμογών. Καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν να αξιοποιούν αυτά τα ισχυρά εργαλεία ανάλυσης, είναι έτοιμοι να ξεκλειδώσουν νέες δυνατότητες, να προωθήσουν την καινοτομία και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες εφαρμογών στους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα