26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Nvidia ξεπερνά την Alphabet ως η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ σε αξία αγοράς

1 min read
Nvidia | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Nvidia, το παιδί-“αφίσα” της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ξεπέρασε για λίγο την Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google, και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Το ορόσημο αυτό έρχεται λίγες ημέρες πριν η Nvidia ανακοινώσει τα πολυαναμενόμενα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Η έντονη ζήτηση για τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης, ώθησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας να αυξηθεί κατά 231% τον τελευταίο χρόνο. Την Τετάρτη, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 1,83 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τα 1,81 τρισεκατομμύρια δολάρια της Alphabet.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Nvidia θα ανακοινώσει αύξηση 400% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, φτάνοντας τα 11,38 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα προβλέπεται να υπερτριπλασιαστούν στα 20,37 δισ. δολάρια. Αυτές οι εντυπωσιακές προβλέψεις αντικατοπτρίζουν την κυρίαρχη θέση της εταιρείας στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Παρά τις αξιοσημείωτες επιδόσεις της, η τιμή της μετοχής της Nvidia διαπραγματεύεται επί του παρόντος με premium σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου. Με έναν πολλαπλασιαστή μελλοντικών κερδών 33,19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου που είναι 27,35, ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι η μετοχή μπορεί ήδη να αποτιμά τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξής της.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την επερχόμενη έκθεση αποτελεσμάτων της Nvidia στις 21 Φεβρουαρίου για να εκτιμήσουν αν η εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί ή να ξεπεράσει τις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η αγορά. Τα αποτελέσματα θα έχουν πιθανότατα σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της εταιρείας και στη θέση της στην κατάταξη της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Η Wall Street αναμένει ότι η Nvidia θα εμφανίσει κέρδη 11,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 400% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τα έσοδά της αναμένεται να υπερτριπλασιαστούν στα 20,37 δισ. δολάρια. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 21 Φεβρουαρίου.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα