29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft γίνεται η δεύτερη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

1 min read
microsoft1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft (MSFT) έφτασε σε ένα ιστορικό ορόσημο την Τετάρτη, και έγινε η δεύτερη εταιρεία στον κόσμο που πέτυχε κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές του κολοσσού λογισμικού σημείωσαν άνοδο 1,1% φτάνοντας τα 403,28 δολάρια, δίνοντάς της αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε πτώση από πέρυσι, σημειώνοντας κέρδη 66,45% και ξεπερνώντας τις επιδόσεις του δείκτη S&P 500, ο οποίος σημείωσε άνοδο 21,80%. Η Microsoft έχει επωφεληθεί από την έντονη ζήτηση για τα προϊόντα λογισμικού cloud, παιχνιδιών και παραγωγικότητας, καθώς και από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό της μοντέλο που καλύπτει τόσο τις καταναλωτικές όσο και τις επιχειρηματικές αγορές.

Η ανάπτυξη της Microsoft τροφοδοτήθηκε επίσης από τις στρατηγικές εξαγορές της, όπως η αγορά 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media τον Μάρτιο του 2023 και η συμφωνία 19,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας αναγνώρισης ομιλίας Nuance Communications τον Απρίλιο του 2023. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει πολλά σε έρευνας και ανάπτυξης, δαπανώντας 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2023, αύξηση 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το επίτευγμα της Microsoft στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια αφότου έγινε η δεύτερη εταιρεία που πέρασε το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2022, μετά την Apple Inc. (AAPL). Η Apple, η οποία είναι σήμερα η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 3,02 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα