26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το TikTok δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 30 λεπτών

1 min read
TikTok short video | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το TikTok , η δημοφιλής πλατφόρμα σύντομων βίντεο, για τα οποία έγινε και γνωστή, δοκιμάζει τώρα μία νέα δυνατότητα και δεν είναι άλλη από τα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών!

Ναι καλά ακούσατε, ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Matt Navarra ανακάλυψε πρόσφατα ότι το TikTok δοκιμάζει τη λειτουργία μεταφόρτωσης βίντεο διάρκειας 30 λεπτών και ανέφερε ότι ορισμένοι χρήστες Android beta έχουν ήδη αυτή τη δυνατότητα.

9403b7ee 6c2b 4164 bc76 f7d926b5c01d | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Με αυτήν την αναφορά, η πρόθεση του TikTok είναι προφανής. Ως ο απόλυτος βασιλιάς στον τομέα των μικρού μήκους βίντεο, η Douyin (η μητρική εταιρεία του TikTok και η Κινέζικη εκδοχή του TikTok) σχεδιάζει αυτή τη νέα προσθήκη τα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών τα οποία όπως αναφέρει θα προσελκύσουν περισσότερους δημιουργούς που τους αρέσει το περιεχόμενο σε βάθος στο TikTok και θα φέρει πλουσιότερα έργα.

Φυσικά, τέτοιες αλλαγές είναι λογικό να εγείρουν ανησυχίες αφού πολλοί χρήστες του TikTok εξακολουθούν να προτιμούν το συνοπτικό ψυχαγωγικό περιεχόμενο και τα βίντεο μικρής διάρκειας και σίγουρα πηγαίνουν στην πλατφόρμα για τα γρήγορα, σύντομα βίντεο για τα οποία έγινε και γνωστή!

Το TikTok αρχικά έγινε δημοφιλές για τη μορφή βίντεο σύντομης μορφής, με μέγιστη διάρκεια βίντεο 15 δευτερόλεπτα. Με τον καιρό, η πλατφόρμα αύξησε σταδιακά τη μέγιστη διάρκεια βίντεο, πρώτα σε 1 λεπτό, μετά σε 3 λεπτά και αργότερα σε 10 λεπτά. Τον περασμένο Οκτώβριο, το TikTok άρχισε να δοκιμάζει ένα όριο μεταφόρτωσης βίντεο 15 λεπτών . Το νέο όριο των 30 λεπτών είναι πιθανότατα το ανώτατο όριο, με βάση την κινεζική έκδοση της εφαρμογής, Douyin, η οποία επέκτεινε το όριο μεταφόρτωσης στα 30 λεπτά ανά κλιπ το 2022.

Προσέλκυση δημιουργών βίντεο μεγαλύτερης μορφής

Η κίνηση να επιτρέπονται βίντεο διάρκειας 30 λεπτών δείχνει ότι το TikTok θέλει να προσελκύσει δημιουργούς βίντεο μεγαλύτερης μορφής. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακινήσει τα δίκτυα να μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να χωρίζουν τα επεισόδια σε πολλά μέρη. Με το νέο όριο των 30 λεπτών, τα δίκτυα θα μπορούσαν να δημοσιεύουν ολόκληρα επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών σε ένα βίντεο στο TikTok.

Η δοκιμή του TikTok για μεταφορτώσεις βίντεο διάρκειας 30 λεπτών σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην εστίαση της πλατφόρμας. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει δημιουργούς και βίντεο μεγαλύτερης μορφής. Θα μπορούσε επίσης να παρέχει πρόσθετους τύπους περιεχομένου που θα εμφανίζονται και θα κοινοποιούνται σε όλη την πλατφόρμα. Ωστόσο, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι χρήστες στην εισαγωγή μεγαλύτερων βίντεο στο TikTok και τελικά αν θα υλοποιηθεί τελικά αυτό το εγχείρημα, που λίγο χλωμό το κόβουμε!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα