26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Meta ενισχύει την προστασία των ανηλίκων στις πλατφόρμες της

1 min read
teenager with smartphone | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Meta , η εταιρεία πίσω από το Instagram και το Facebook , ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των ανηλίκων στις πλατφόρμες της. Μία από τις βασικές αλλαγές είναι ότι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών (ή κάτω των 18 ετών σε ορισμένες χώρες) δεν θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν μηνύματα ή να προστίθενται σε ομαδικές συνομιλίες από χρήστες που δεν ακολουθούν! Αυτό έχει ως στόχο να αποτρέψει την ανεπιθύμητη επαφή με αγνώστους.

Επιπλέον, η Meta εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις μηνυμάτων για εφήβους, περιορίζοντας τον τύπο και τον αριθμό των απευθείας μηνυμάτων που μπορούν να στείλουν οι άνθρωποι σε κάποιον που δεν τους ακολουθεί.

apps | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος των προσπαθειών της Meta να προσφέρει περισσότερες εμπειρίες κατάλληλες για την ηλικία για ανηλίκους και να δώσει στους γονείς περισσότερο έλεγχο στις διαδικτυακές εμπειρίες των εφήβων τους. Η Meta λέει ότι ενισχύει την προστασία της διαδικτυακής ασφάλειας των ανηλίκων και τους αποτρέπει από περιττή παρενόχληση.

Οι αλλαγές της Meta περιλαμβάνουν

  • Αποκλεισμός προσωπικών μηνυμάτων από αγνώστους από προεπιλογή: Οι έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών (κάτω των 18 ετών σε ορισμένες χώρες/περιοχές) δεν θα μπορούν να λαμβάνουν προσωπικά μηνύματα από αγνώστους από προεπιλογή, ούτε μπορούν να συμπεριληφθούν σε ομαδικές συνομιλίες. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να μειώσει την έκθεση των νέων σε πιθανούς διαδικτυακούς groomers.
  • Αναβαθμισμένη γονική επίβλεψη: Η λειτουργία γονικής επίβλεψης θα ενισχυθεί περαιτέρω. Εκτός από την ειδοποίηση για αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου των παιδιών τους, οι γονείς μπορούν πλέον να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αυτές τις αλλαγές, για παράδειγμα, εμποδίζοντας έναν έφηβο να αλλάξει τον λογαριασμό του από ιδιωτικό σε δημόσιο.
  • Προστασία από ακατάλληλες εικόνες: Η Meta αναπτύσσει μια νέα δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες από απρεπείς ή ακατάλληλες εικόνες από υπάρχοντες φίλους. Η δυνατότητα θα λειτουργεί σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες και θα προτρέπει τους αποστολείς να αποφύγουν την αποστολή τέτοιου περιεχομένου.

Αυτά τα νέα μέτρα αποτελούν μέρος μιας σειράς προσπαθειών που έχει κάνει η Meta τον περασμένο χρόνο για την προστασία των ανηλίκων. Η εταιρεία είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι μετέτρεψε το Facebook και το Instagram σε «αγορές για παιδιά αρπακτικών» λόγω κάποιων προβλημάτων στον αλγόριθμο της. Η Meta ελπίζει ότι αυτοί οι αυστηρότεροι περιορισμοί και οι ισχυρότεροι γονικοί έλεγχοι θα μειώσουν αποτελεσματικά την παράνομη συμπεριφορά στην πλατφόρμα και ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο και υγιέστερο διαδικτυακό περιβάλλον για τους εφήβους.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα