27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διέρρευσαν οι προδιαγραφές του Samsung Exynos 2500: Μπορεί να τροφοδοτήσει το Galaxy S25

1 min read
Samsung Exynos 25001 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Exynos 2500, φαίνεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Galaxy smartphone. Το πρόσφατα Exynos 2400 CPU που φοράει το νέο Galaxy S24+ εξέπληξε τους πάντες, καθώς έφτασε τις επιδόσεις του κορυφαίου αντιπάλου του, του Snapdragon 8 Gen 3. Ορισμένοι πίστευαν ότι αυτή η επιτυχία θα οδηγούσε σε μια σημαντική αλλαγή στον κλάδο για τον Exynos 2500, τον επεξεργαστή επόμενης γενιάς που τροφοδοτεί τη σειρά Galaxy S25.

Ωστόσο, μια νέα διαρροή από το OreXDA που μοιράστηκε στο X/Twitter παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα. Η απόδοση των άλλων πυρήνων φαίνεται να μειώνεται, παρόλο που ο κύριος πυρήνας του Exynos 2500 μπορεί να είναι κάπως ταχύτερος από τον του 2400. Αυτό σημαίνει ότι η Samsung μπορεί να δίνει προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την αποδοτικότητα πάνω από την απόλυτη ισχύ με το S25.

Διαρροές Samsung Exynos 2500

Exynos 2500.jpg | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

To Exynos 2500 μπορεί να διαθέτει έναν κορυφαίο πυρήνα Cortex-X5 που λειτουργεί σε συχνότητες μεταξύ 3,2 GHz και 3,3 GHz. Επιπλέον, τρεις από τους πυρήνες Cortex-A730 θα λειτουργούν πιθανώς στην περιοχή 2,5 GHz-2,3 GHz. Αυτοί είναι σημαντικά πιο αργοί από τους επεξεργαστές Cortex-A720 του Exynos 2400. Προηγούμενες φήμες υποστήριζαν ότι θα έχει μια ειδική διάταξη 1+3+2+4 CPU. Αυτό σημαίνει ότι, σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους πυρήνες Cortex-A730, οι υπόλοιποι δύο θα λειτουργούν σε σημαντικά πιο αργούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, οι αντίστοιχες επιδόσεις των τεσσάρων πυρήνων Cortex-A530 είναι άγνωστες.

Στον Exynos 2500, η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη νέα διαδικασία 3GAP, η οποία αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματική από την τεχνολογία 3nm FinFET που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές. Οι τελικές προδιαγραφές ενδέχεται να διαφέρουν, επειδή πρόκειται ακόμη για απλές διαρροές. Αν επαληθευτούν, ωστόσο, σημαίνει ότι η Samsung βάζει τις ανάγκες των πελατών της πάνω από την επιδίωξη υψηλότερων επίσημων προδιαγραφών. Αυτή η στρατηγική, η οποία επικεντρώνεται σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους χρήστες smartphone, μπορεί να είναι πρωτότυπη.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα