26 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα Samsung Galaxy S24 & S24+ έρχονται με Exynos 2400/Snapdragon 8 gen 3

1 min read
imagem 2024 01 17 1703053641 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μετά από μήνες διαρροών και teasers, Η Samsung είναι επιτέλους εδώ με τη σειρά Samsung Galaxy S24. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Samsung Galaxy Unpacked, η Samsung παρουσίασε τα νέα της smartphones-ναυαρχίδες για το 2024.

Η εταιρεία ξεκίνησε με τα μοντέλα Samsung Galaxy S24 και Galaxy S24+ που ξεκινούν τη σειρά και στέκονται πίσω από το Galaxy S24 Ultra.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλες τις καινοτομίες που εισήγαγε η βανίλια και τα smartphones. Οι νέες ναυαρχίδες παίρνουν τα φώτα της δημοσιότητας με μεγάλες οθόνες Dynamic AMOLED, δικαίωμα ανανέωσης 1-120Hz Adaptive και φωτεινότητα έως 2600 nits. Θα πωλούνται επίσης σε εκδόσεις Exynos 2400 και Snapdragon 8 Gen 3 ανάλογα με την αγορά. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας βουτήξουμε σε όλες τις λεπτομέρειες.

Οθόνη

Το Samsung Galaxy S24 είναι το μικρότερο με οθόνη 6,2 ιντσών Dynamic AMOLED με ανάλυση 2.340 x 1.080 pixels (FHD+). Το S24 Plus, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μια μεγαλύτερη οθόνη 6,7 ιντσών με ανάλυση 3.120 x 1.440 pixels και ανάλυση Quad HD+. Και τα δύο smartphones διαθέτουν προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 1-120 Hz που προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το τι προβάλλεται. Το πάνελ έχει φωτεινότητα έως 2.600 nits και έρχεται με προστασία Corning Gorilla Glass Victus 2.

image | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τέλος, τα τηλέφωνα διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων UltraSonic στην οθόνη για γρήγορο βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Ποιότητα κατασκευής

image 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για πρώτη φορά, τα εξαρτήματα της σειράς Galaxy S24 κατασκευάζονται με ανακυκλωμένο κοβάλτιο και στοιχεία σπάνιων γαιών. Είναι επίσης τα πρώτα στη σειρά που διαθέτουν ανακυκλωμένο χάλυβα και θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU). Επιπλέον, κάθε Samsung Galaxy S24 έρχεται σε κουτί συσκευασίας κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

Απόδοση

Η σειρά Galaxy S24 σηματοδοτεί την επιστροφή των chipsets Exynos. Ως συνήθως, η Samsung θα χωρίσει τη σειρά προσφέροντας παραλλαγές με τον Exynos 2400 ή τον Snapdragon 8 Gen 3 ανάλογα με την αγορά. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ακριβώς τις λεπτομέρειες διαθεσιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο chipsets θα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις για παιχνίδια και εφαρμογές. Η Samsung εξόπλισε επίσης και τις δύο μονάδες με μεγαλύτερο θάλαμο ατμών για την απαγωγή της θερμότητας, μειώνοντας το θερμικό throttling και διατηρώντας τις θερμοκρασίες υπό έλεγχο.

Κάμερα

Τα Samsung Galaxy S24 και S24 Plus διαθέτουν παρόμοια διάταξη κάμερας. Διαθέτουν μια κύρια κάμερα 50 MP με OIS, έναν υπερ ευρυγώνιο φακό 12 MP με οπτικό πεδίο 120 μοιρών και έναν τηλεφακό 10 MP με οπτικό ζουμ 3x και OIS. Διαθέτουν επίσης έναν μπροστινό φωτογράφο 12 MP για selfies και βιντεοκλήσεις.

image 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για την εγγραφή βίντεο, τόσο οι μπροστινές όσο και οι πίσω κάμερες είναι εξοπλισμένες με αποκλειστικό μπλοκ ISP για μείωση του θορύβου. Το Samsung Galaxy S24 αναλύει τις πληροφορίες γυροσκοπίου για να διακρίνει την κίνηση του πυρήνα και του θέματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο αποτελεσματική μείωση του θορύβου και καθαρά βίντεο ακόμη και σε σκοτεινά μέρη και περιβάλλοντα.

Οι λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής με τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τα εργαλεία επεξεργασίας Samsung Galaxy AI, τις Προτάσεις επεξεργασίας, τη Γενετική επεξεργασία και τη νέα λειτουργία Instant Slow-mo.

Λογισμικό – Εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Samsung αγκαλιάζει την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης με το νέο λογισμικό One UI 6.1 και θέτει επίσης ένα νέο πρότυπο προσφέροντας έως και επτά γενιές ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα smartphone Android να αποκτά τέτοιο επίπεδο υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά Samsung Galaxy S24 που έρχεται με Android 14 θα λαμβάνει ενημερώσεις μέχρι το Android 21. Οι συσκευές θα λάβουν επίσης επτά χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας για πρώτη φορά.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά AI, η σειρά S24 αποκτά το Galaxy AI το οποίο φέρνει μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών. Έχουμε ζωντανή μετάφραση, φωνητική μετάφραση σε πραγματικό χρόνο και μετάφραση κειμένου των τηλεφωνικών κλήσεων εντός της εγγενούς εφαρμογής. Έρχονται επίσης με μια λειτουργία διερμηνέα, Βοήθεια συνομιλίας, Βοήθεια σημειώσεων, Βοήθεια μεταγραφής και Circle to Search με χειρονομίες.

Μπαταρία

image 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Και τα δύο smartphones διαθέτουν βαθμό προστασίας IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Το Samsung Galaxy S24 διαθέτει μπαταρία 4.000 mAh με γρήγορη φόρτιση 24W. Το Samsung Galaxy S24+ προσφέρει μπαταρία 4.900 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 45W. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν ασύρματη και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Συνδεσιμότητα

Το δίδυμο των ναυαρχίδων διαθέτει 5G SA/NSA και 4G VoLTE. Υποστηρίζουν Bluetooth 5.3, GPS + GLONASS και διαθέτουν θύρα USB Type-C 3.1 και NFC για ανέπαφες πληρωμές.

Τιμές

imagem 2024 01 17 165046208 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα Samsung Galaxy S24 και Samsung Galaxy S24+ θα πωλούνται σε χρώματα Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet και Amber Yellow. Ορισμένες αγορές θα αποκτήσουν επίσης τα online αποκλειστικά χρώματα Jade Green, Sandstone Orange και Sapphire Blue ανάλογα με τη χώρα. Η τιμολόγηση για κάθε παραλλαγή παρατίθεται παρακάτω:

  • Samsung Galaxy S24 – 8GB/256GB – €949
  • Samsung Galaxy S24+ – 12GB /512GB – €1.199
  • Samsung Galaxy S24 5G Ultra 12GB/512GB – €1.499

Τα δύο smartphones θα είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από σήμερα, 17 Ιανουαρίου. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν για πολλές χώρες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα